Saturday, December 8, 2012

Ular Patuk Penumpang Dalam Penerbangan


Sebuah pesawat Egypt Air yang dalam penerbangan ke Kuwait terpaksa melakukan pendaratan cemas kerana seekor ular yang dibawa dalam beg oleh seorang penumpang lelaki warga Jordan telah mematuk seorang penumpang pesawat berkenaan. 

An Egypt Air pilot made an emergency landing at Hurghada airport on Monday after a snake bit a Jordanian passenger who had concealed it in his luggage. 

Crew were shocked by the passenger's screams, being unaware of the snake's presence on the plane. The accident was reported to the pilot, who requested emergency permission to land in Hurghada. 

The passenger was immediately taken off the plane for medical treatment, and local authorities confiscated the snake. 

Following that, the flight continued on to Kuwait.
ahram online

14 comments:

Anonymous said...

Ni mesti salah UMNO... UMNO yang letak ular tu dalam kapal terbang.

Anonymous said...

rasa2 mesti ular tu species yang ada diMalaysia.Jadi kenapa Kerajaan Malaysia (Umno & Barisan)sewenang2nya biarkan dibawa keluar tanpa pengetahuan Perhilitan & pihak kastam seterusnya dijual kepada orang yang akan menaiki pesat tersebut.Ini mesti konspirasi untukm memburukkan nama Negara serta Kerajaan yg dipimpin oleh DS Najib.Gesa Pakatan supaya tubuh RCI untuk siasat mesti salah Kjaan Umno & BN punya.Guranti.....!!!!

Anonymous said...

kes ni kena kaitkan ngan FELDA sbb ular tu dtg dr ladang FELDA. kemudian kena buat perhimpunan selamatkan ular tu dan serahkan memorandum kat parlimen. kemudian buat ceramah keliling malaysia, kemudian........

Anonymous said...

NI MESTI SALAH KILANG LYNAS YANG MENJADIKAN ULAR ITU BERMUTASI SEHINGGA MEMBOLEHKAN ULAR ITU TIDAK DAPAT DIKESAN OLEH MESIN PENGIMBAS DI AIRPORT..BETUL TAK WAHAI MACAI2 PAKATAN? KAH KAH KAH

baluk said...

ini adalah gerakan sulit umno untuk menjatuhkan Pakatan, disyaki kerja ini di lakukan oleh gerombolan pemuda samseng umno, di ular itu tertera lambang rosmah pakai cincin manakala di lidahnya, satu cabang bn dan satu cabang lagi umno, kan ular ada dua cabang.....

oleh itu kami menyeru rakyat bangkit untuk melawan rekayarasa ini, semua ini salah umno...

Anonymous said...

JAGA-JAGA.....ULAR TU GAY. AL JUBURI HANTAR. CHE JAH DAH MENOPOUS.

Anonymous said...

ularmak pas pis pussss............

Otak geliga said...

kahkahkah.....korang punya pooooosingh memang melampau daaa....hahahaha

apa lagi, nak tau siapa BENAR, siapa SALAH bawalah ular tu ke Mahkamah kangaroo, biar mahkamah yg menentukan....hahaha

SIAN UMNO/BN

Anonymous said...

Yang sebenarnya UMNO nak hantar Ular itu ke Pejabat Anwar tetapi tersilap tempat...Adoooh, simamat tu terbawa balik kampung naik Eygt Air pula.. Sorrylah...Oleh Mat 3/4.

Anonymous said...

Olamak pas bole la doa kat ular tu....KO ular,KO ular, KO ular, KO PR, KO PR. harap pok nik bole terus nngan fatwa merapunya itu.(takbir)

Anonymous said...

aljuburi meroyan sbb ularnya kena tangkap.cian che jah.

Anonymous said...

Ular tuh nak datang Malaysia nak join geng dia dlm PAS ...kan ramai ULARMAK..

nazir said...


1. TV 3 dan rakyat malaysia x bodoh , yang bodoh adalah Team Pkatan yang x buat kondem membuta.

2. Lynas project initiative BN yang memberi banyak peluang perkerjaan pada rakyat malaysia terutama anak pahang .

3. Pakatan sedar Lynas tak sebahaya mana pun , tapi sbb tak ada isu nak hentam BN so mereka gunakan Lynas.

4. Sehingga kini Pakatan dicabar melawat dan berdialog dgn team Lynas tapi tak pergi pun.

5. Jika benar mau bela dan simpati dgn rakyat pergilah berdialog dan dedahkan pada umum jika benar ujudnya bahan berbahaya.

6. Asal cuma berani melalakkk buat demo bodoh kat jalanan..

7. Aku budak Lynas meh buat appointment dtng berdialog dgn kami.

Anonymous said...

Salam en.Nazir,
Aku terbaca 1 statement dari geng sebelah, katenye nadir bumi tu memang tak berbahaya tp yg dipertikaikan ialah sisa buangan dari kilang Lynas tu. Mana nk buang sisa tu cara dan pelupusannya. Dari statement tu jugak, katenye sbb tu Australia yg negara besar tu pun tk konfiden nk bukak kilang memproses nadir bumi ni sbb tk tau nk buang kt mane sisa2 nye.
Aku dok kt rawang selangor, sesaje nk g kuantan tya soalan ni mcm tk berbaloi plak. Memandangkan en.Nazir ni bdk Lynas, ceciter sikit...mekasih