Wednesday, January 16, 2013

Listen ! Listen ! Listen ! Tahniah Sharifah ! Aku Bangga Dengan Keberanian Mu....


Kecoh diperkatakan tentang Sharifah Zohrah berlawan dengan seorang pelajar yang juga aktivis parti sosialis dan ahli seketeriat JERIT, K Bawani. 

Yang paling tak boleh tahan ada juga di kalangan orang-orang Umno yang mengutuk Sharifah Zohrah. Apa ke bodohnya yang kau orang nak pergi kutuk Sharifah ? Mudahnya kau orang termakan propaganda pembangkang.

Pembangkang dah rasa terkedu dengan kejadian itu dan mereka dah merasa malu. Lalu mereka pusing cerita seolah-olah Sharifah jahat. 

Mereka terkedu sebab selama ini cara-cara begitu didominasi oleh mereka dan mereka tak sangka ada orang pro BN yang begitu berani berdepan dengan aktivis pembangkang sehingga tunduk dan lari. 

Selama ini PKR teruja dengan keberanian Lathefah Koya....

Selama ini mereka teruja dengan Adam Adli yang berani pergi ke pejabat Umno dan turunkan gambar PM. 

Selama ini mereka teruja dengan tindakan Nizar melaung-laung dalam Parlimen. 

Dan macam-macam benda gila yang sering mereka buat....

Apa yang dibuat oleh Sharifah sebenarnya jauh lebih baik dari apa yang dilakukan oleh puak-puak mereka selama ini. 

Sharifah berani turun berdepan dan dengan beberapa kali sebut perkataan listen tanpa perlu menjerit atau meraung hingga seorang aktivis pembangkang boleh tunduk kepadanya, itulah yang membuatkan pembangkang terkedu dan malu. 

Kemudian mereka pusing cerita Sharifah kurang ajar dan untuk sedapkan cerita mereka kata menghalang mahasiswa bersuara. Berlindung di sebalik nama mahasiswa pula......macamlah orang tak kenal siapa itu K.Bawani. 

Mana lebih baik antara tindakan Sharifah dengan tindakan Nurul Izzah dalam gereja beberapa bulan lepas ?

Tindakan Sharifah itu betul.....makin diberi peluang si Bawani itu makin syok berceramah . Jadi cara Sharifah potong itu adalah tepat.....

Tidak ada masalah.....

Cara itu selalu dipraktikkan oleh Anwar apabila berdepan pihak media....

Sharifah tidak penampar atau bagi penyepak pada Bawani....

Sharifah tidak menggomol atau menarik rambut Bhawani....

Sharifah berhentikan dia sebab dia sudah meleret-leret apabila diberi peluang bertanya soalan atau kemukakan pendapat. 

Itu perkara biasa dalam mana-mana forum untuk moderator atau panelis menghentikan soalan daripada floor jika dah meleret-leret atau keluar dari topik atau jika terlalu panjang sangat. 

Cuma yang luar biasa apabila Sharifah berani turun berdepan dengan Bawani. Itu pun mungkin kerana Sharifah telah tahu siapa Bawani yang sebenarnya dan kerana Bawani telah memutar belit apa yang dikatakan oleh Sharifah sebelum itu. 

Akhir sekali apa yang saya nak katakan, saya bangga dengan keberanian Sharifah. 

Tahniah Sharifah ! 

Anda memang hebat...

Jangan sesekali anda berundur atau memohon maaf kepada Bawani seperti yang didesak sesetengah pihak. Anda berada di landasan yang betul. Teruskan perjuangan....


Pstttt....kepada mana-mana kenalan saya yang kenal Sharifah harap dapat maklumkan. Saya nak jumpa dia untuk wawancara....

82 comments:

Jokiden said...

Pencacai PAS berketayap putih siap pergi mengunjungi Bawani ni di rumah.. Ish..ish.. terdesak betul puak-puak Pas ni..

Anonymous said...

Konon nk kata bdk tu wira.hahaha.nak mengaji free p la kt unisel tu.

Harimau Bintang said...

Ulasan yg baik.Puak maksum ni kaki kona...apa2 isu pun nak spin.
Syabas Sharifah...

Anonymous said...

kihkihkihkih..

berpuluh tahun BTN brainwash student2 di IPTA...kihkihkihkih.

makin ekstrem BTN skarang nih.(BTN sekadar contoh)..

last2,datang seorang wanita stand up and speak up.menggelupur sharifah.berbelit putar fakta..sampai masuk masalah kucing,ikan jaws..kihkihkihkihkih.

come on la..mcm mana la nk benarkan student berpolitik kalau panas hati mcm sharifah ni?

owh,bekas ahli Kimma?Kimma pun x mampu nk kawal dia.KJ pun x iktiraf dia...kihkihkihkihkih..

cepat2 RBF interview.jgn lupa amik gambar skali...kihkihkihkih

Strategi PRU said...

Salam Tuan,
Sebenarnya impact perkara ni cuba dikawal oleh BN dan Umno kerana akan digunakan untuk mengapikan kaum india bagi menentang kerajaan dalam pilihanraya yang sangat sangat hampir. Ingat apa jadi dengan Hindraf? tu je isunya dan pembangkang memang tau sangat perkara ni. Percaya lah , kita boleh menyokong Sharifah ni tapi kita berisiko kehilangan undi dari kaum india , sesuatu yang sangat bahaya bilamana undi dari kaum cina sudah hampir tak ada , dan undi dari melayu masih 50/50 (pasca HKR dimana majoritinya adalah melayu)
Wallahualam

Anonymous said...

Damage has been done to UMNO, kau nak bela si kak pah ni, makin meluat budak IPT kat kita. kat kolej aku budak atas pagar pun dah start cemuh UMNO, what to do...dalam keadaan pimpinan kita nak menjaukan isu ini dari terpalit teruk ke BN kau nak dekatkn pula.

Kau ni ajen pembangkang ke yg menyamar..

taufan said...

Saya setuju komen saudara. Saya tak kenal siapa Sharifah. tapi saya respect dia kerana berani mengulas isu tersebut.

Kepada budak Mahasiswi tu... anda patutnya bertanya soalan, bukan berceramah. Kalau nak berceramah, buat lah floor sendiri. Listen.. listen ,, Pakatan.. anda tak tau adab dalam ceramah ker, adab bertanya soalan, adab bersuara. Kalau bagi kesempatan kat budak tu, mau di bacanya semua content buku Jingga. Semua majlis nak di poltikkan.

Cakap budak tu pun merapu, bunyi macam banyak fakta, tapi fakta separuh masak ajaran Pakatan.

Kepada Sharifah, anda harus lebih bersedia dalam menangani ajaran sesat Pakatan ini.

Anonymous said...

taufan.

kihkihkihkih.

nak sharifah menangani ajaran sesat?better suruh dia tutup aurat dulu.baru boleh lead org lain ttg isu agama...

Anonymous said...

Syarifah ni jiran aku. Tapi sejak dia aktif politik sekarang aku jarang nampak dia. Anyway memang dia penyokong tegar BN. She is an advantage to BN cos she add more depth for BN with her aggressive style. BN kena ada orang macam ni dan tau dimana dan bila untuk gunakannya. Jangan asyik guna style LEMAU je.

Anonymous said...

Achi nak ambil kesempatan ceramah politik basi.

Kalau kat india mungkin dia mangsa geng rogol.

Anonymous said...

dah ada lagu dalam you tube tajuk ' Listen!listen!listen, when I speak, Listen ...

Anonymous said...

kihkihkihkih..

anon 3.32pm.

nak ke BN terima dia?KIMMA sekutu rapat UMNO pun x terima,KJ pun x ngaku....

kihkihkihkih.

kat universiti,plajar sepatutnya ada ruang utk bersuara.nk redakan suasana pun,sharifah x perlu la angkuh ulang perkataan "LISTEN" tu.

blaja di universiti,mmg akan ada perselisihan faham dengan lecturer di dalam kelas/kuliah.tapi perselisihan itu akan diakhiri dgn kesimpulan yg logik.dan lecturer slalunya akan impress dgn student yg vokal dan berani come up with idea.x boleh bayangkan kalo sharifah ni jadik lecturer kat kolej/or universiti....hancus enviroment pembelajaran.student akan angguk2,takut nk bersuara...kihkihkihkih

Alifnajmi said...

Aku sbnrnya kagum dgn cyber trooper pembangkang dlm kejayaan mereka mempopularkan kes ni. Berleluasa 'Listen3x' dlm fb, blog, twitter dan youtube menyindir kjaan.
Tak sangka 'jarum kecik' ni berjaya jadikan peluru menyerang kjaan BN.

Apalah sbnrnya kes ni jika dibandingkan dgn kes 'ATTONEY-Nizar' yg lebih menjejaskan kredibiliti seorng pemimpin dgn membawa saksi palsu dan berkata bohong?

Ironinya, jika pembangkang boleh menyerang kita dgn isu kecik, knp kita pulak gagal menyerang mereka dgn isu2 besar mcm ni?

Anonymous said...

Nak tergelak aku depa kata macam mana nak berpolitik budak-budak U kalau di tahan sebegitu rupa, masalahnya bukan ditahan tapi tak ikut peraturan. Dah habis masa bagilah peluang kepada majoriti dalam dewan tu bersurai, jangan paksa mereka dengar walaupun hujah kamu itu betul. Salurkan dalam parlimen untuk YB2 pujaan kamu berbahas di Parlimen baru ada kesan. Ni YB parlimen kamu pun kdg-kdg perangai macam budak2. Kes dalam mahkamah pun masih boleh dok pertikai. Dah la tu, kes yang tak wujud pun dihebohkan kononnya dah jadi masalah besar..
Tak habis-habis kamu nak cari masalah. Aku dapat bayangkan inilah kes yang sengaja diwujudkan untuk tutup kemaluan kes Kalimah Allah yang pemimpin besar PAs buat pening dan kes DAp tak reti kira undi dan kes YB Dap yang suap MB kelantan. Blog pro kerajaan sepatutnya lebih terjah kepada kes PR tersebut sehingga mereka kecorrr..

Anonymous said...

pada aku lg biadap latipah koya mase demo kt jpn bln lalu...ingat penjawat awam adalah pengundi utk pru 13 nie...nape puak2 pr xnk komen kebiadapan latipah koya...

Anonymous said...

BEBUDAK YANG ADA KAT SANA KATA MEMANG BAWANI SENGAJA NAK PROVOKE SEBAB MAJLIS DAH NAK HABIS BARU TETIBA DIA BANGKIT SELEPAS DITANYA BEBERAPAK KALI. DIA NAK BAGI PENDAPAT KONONNYA TAPI BERCERAMAH PULAK..MASUK ISU POLITIK PULAK..MEMANG PATUT KENA LISTEN PUN...KIH KIH KIH

Anonymous said...

NOK NOK
Wa caya sam alo Sharipah!!
Baru padan muka keling pundek tu...ahaksss..dasar paria x sedar diri.

Anonymous said...

aku pun sokong ngan sharifah tu...sesekali kita kena tunjuk gak ruas kita...biar dorang melopong..
azhar

Anonymous said...

heran gak......semua orang kutuk. Aku plak suka cara dia. Nak guna kt bebudak yg kurang hajar.....

Anonymous said...

Bravo Sharifah.,
Macam tu je cara nak tutup mulut taik Pakatan Puaka.,
Kadang2.,Panas mesti lawan Panas.,

Ada yg kata forum tu dah nak tamat.,tapi tiba2 muncul ejen provocator (Si Bawang) buat kecoh2.,mungkin masa sesi soalan.,mungkin MC / Panel pun macam malas nak ulas hal2 politik remeh macam tu.,bawang ni pun student merangkap aktivis politik.,

Setakat bising pasal Ambingai, pasal free education, pasal PTPN., Semua tu skrip Raja Kilang Kunyit (Nuar Berahim)., buat apa bawak bahan kempen politik ke forum student? Cukup lah berkempen dalam ceramah2 sampah pakatan tu., memang patut Sharifah pun tak jawap soalan sebab soalan provokasi macam sampah..

Free education pun KJ dgn Rafizi jambu dah bahas kat sinar., takkan tak jumpa2 jawapan lagi?.Yang halang Ambingai dlm bersih tu arahan court.,

Manifesto Pakatan Puaka bukan janji., free education pun bukan janji., kalau dah menang (Nauzubillah)., tak laksana pun tak apa., bawang nak bertanggungjawap ke?

Anonymous said...

Jangan terlalu suka dengan kebiadaban
Sharifah ini, mungkin jadi liabiliti pada UMNO dan kerajaan. Mungkin juga sandiwara kot..

Anonymous said...

Hang ngan Degree pon nak show kat public.. Habis kiter org yg pegang phD ni pon x buat suara.. Dah lah dewasa, nak gaduh ngan budak.. EQ low btoi.. Title pon blah blah seiringkah ngan politik, pastu buat clear yg x mengena ngan politik... Bkan pon I nih support kat PAS mne2 pembangkang, tapi kiter dewasa pon bertindaklah secara bernas semasa menjawab,malahan sbg orang yang wakil satu pertubuhan yang bermakna... Dah lah x mampu nak jaga imej sendiri, padahal nak ambik hati rakyat... Kan teori ni pelik... Dia sepatutnya biar bdak bawang tu habis cerita, barulah komen, nih baru panggil respect....

Anonymous said...

Bodohnya penyokong Pas. Ada siapa berani nafi. Sila kan.

Bukti penyokong Pas diperbodohkan :::: Korang tengok betul2 ya. Dalam setiap demonstrasi jalanan SIAPA YANG PALING RAMAI HADIR ? Bersih kah atau 901 kah atau Himpunan Shamsidar pada 12.1.2013 atau apa2 saja perhimpunan atau ceramah PKR dan DAP ... siapa paling ramai. Boleh nampak kopiah putih paling ramai bukan ? Kopiah putih itu tanda pengenalan orang Pas.

Sedangkan penganjur perhimpunan itu bukan Pas tapi adalah DAP atau PKR ... tapi orang Pas 90% lebih ramai daripada orang PKR atau DAP. Tak bodoh lagi .. kalau Pas yang anjur lantak korang lah nak turun bawa sekali bayi dalam buaian pun.

Nampak lucu tapi ini kisah benar ... carilah dalam youtube sure anda boleh nampak punya. Ini Pak Aji tak bohong punya tau.

Hj Mansuh

Anonymous said...

O you who believe! Be securers of justice, witnesses for Allah,and do not let the hatred of a people make you swerve to do wrong and depart from justice. Be just: that is nearer to God-consciousness; and fear Allah, for Allah is well acquainted with all that you do. — (Sura Al Maida: 9)
Jangan sekali2 biarkan fahaman politik korang menyimpang dari kebenaran...

Anonymous said...

Binatang pun ada masalah
Umno pun lagi bermasalah
UMNO = BINATANG = tiada beza
Kahkahkah
Bodoh punye artikel

Anonymous said...

memang padan muka budak india tu dia ingat ni katindia inilah kalau bukan keturunan melayu dibri muka cakap dia ja betul mrngutuk kerjaan,bagus sharifah buat begitu nak kutuk kerjaan sedang macam2 istimewa diberi jangan biar kurang ajar

Anonymous said...

ramai orang cakap sharifah biadap sebenarnya kalau nak ikutkan latifah koyak lagi biadap..kenapa orang tak kecoh bila latifah koyak maki hamun orang??

Anonymous said...

Program ni dah lama berlalu cuma yang yang bodohnya sebab MahasiswaTV pergi publish.. Konon2 nak dapat simpati tapi dicaci.. Aaaah, kenapa la blunder sangat bagi peluru kat orang.. mereka ni dah bengap tahap gaban ka..

Anonymous said...

Taufan kamu nie taufan jenis apa ker nie, lu cakap tak pakai akai lah....orang macam Sharifah Zohra yang racist kamu kata dia nie buat betul...tulah orang macam kau nie patut di tembak dengan senapang gajah sampai mampus aman negara kita nanti. Pergilah renong didri anda sebelum menghina orang lain lebih lebih bangsa lain.

Anonymous said...

latipah koya biadap ngan penjawat awam korg pencacai pas enyap je...xde lak ko ckp racist...buto la pr...dasar babi sial..

Anonymous said...

Saya setuju atleast pensyarah Sharifah ada guts dan balls lebih dari pemimpin BN yg bacul lagi bapok untuk bersuara dgn kacang2 Fuckaton haramjadah. Yg kutok Sharifah, kalau ada buah, ada telor dan ada guts, jangan cakap banyak pergi jumpa face to face dgn spesis2 macam Bawani, Nuar Jubor, Lim Kit Sial, Tokong Lim, Nizar Komunis, Ambigay, Latipah Koyax Rabax, Mak Lampir dan bersuara dgn berani membela Kerajaan. Apa ada berani? Kalau tak berani pergilah potong kotek dan tukar jantina, bacul punya pemimpin UMNO yg tahu sembunyi bawah kain isteri, memalukan je.
Saya rasa DS Najib harus tarik masuk orang2 sperti Sharifah dalam kerajaan, kerana orang2 yg macam ini yg akan membela dasar2 Kerajaan demi agama, bngsa dan negara dan bukan pemimpin2 yg hanya kerana temolok, nafsu, rumah besau, kereta besau, isteri besau, tetapi kote kecik.
Saya khakkk ptuiiih ke atas muka2 pemimpin2 dalam Kerajaan dan dalam UMNO yg bacul lagi bapok yg tak layak diberi apa2 jawatan.

Anonymous said...

Brazil dll tu cukai nya bagaimana...sana semua kena cukai sampai puluh puluh peratus...kat malaysia ni naik sikit minyak jea huru hara satu negara. Bodo punya bawani...

Anonymous said...

Saya mulakan ulasan saya dengan kenyataan bahawa saya tidak berpihak kepada mana-mana parti politik.

Sekiranya betul masa forum telah tamat,maka benarlah Bawani sengaja bangun bersuara untuk 'provoke'. Walau bagaimanapun, Sharifah sebagai seorang 'profesional' gagal mempamerkan ciri-ciri profesionalisme ketika cuba menghentikan hujah Bawani. Masa yang dikatakan terlalu suntuk digunakan untuk bercerita mengenai haiwan dan seterusnya 'menghina' seorang bakal graduan, atau lebih tepat lagi, seorang manusia, adalah sesuatu perbuatan yang tidak wajar. Apetah lagi apabila ia dilakukan di hadapan khalayak ramai.

Sejujurnya saya tidak pasti peranan Sharifah dalam forum ini, sama ada 'moderator' atau ahli panel. Bagi ulasan ini, saya menulis dengan anggapan bahawa Sharifah adalah ahli panel. Dalam mana-mana majlis sekalipun, sekiranya masa sudah terlalu suntuk, kebiasaannya, pengerusi majlis/'moderator' yang profesional akan memaklumkan kedua-dua ahli panel dan peserta majlis dengan berhemat bahawa "Kita telah tiba ke penghujung program. Sebarang pertanyaan lanjut boleh diajukan terus kepada ahli panel selepas program ini". Bukannya membiarkan ahli panel terus berkata-kata walaupun kesuntukan masa. Apabila Sharifah dibenarkan bercerita mengenai haiwan dan sebagainya selama lebih lima minit, saya andaikan bahawa sebenarnya masa tidaklah terlalu suntuk. Tambahan pula ada tayangan video selepas itu, membuktikan sebenarnya masih ada masa.

Bercakap tentang tayangan video, saya juga ingin mengulas sesuatu. Sebelum saya terus mengulas, perlu dinyatakan bahawa saya adalah seorang Islam. Saya tidak pasti apa sebenarnya tujuan tayangan video keagamaan (dalam kes ini, Islam) ditayangkan dalam 'Forum Suara Mahasiswa - Seiringkah Mahasiswa/i Dengan Politik'. Soalan saya, adakah semua yang hadir itu beragama Islam? Soalan saya seterusnya, apakah kaitannya video ini dengan tajuk forum?

Akhir sekali, saya mohon maaf sekiranya ada ulasan saya yang menyinggung mana-mana pihak. Saya hanya insan kerdil yang hanya ingin berkongsi pendapat.

Anonymous said...

Tahniah Sharifah...

Anonymous said...

APALA PENCACAI2 PAKATAN NIH..DOK BISING PASAL SHARIFAH ZOHRA..SEMUA NAK TUNJUK JAGUH...TERMASUKLAH SEORANG BEKAS MUFTI..

TAPI DALAM KES PATRICK TEOH..SEMUA TERKINCIT..SUNYI SEPI..TAKDE BERANI TAMPIL KE DEPAN..

SHARIFAH ZOHRA TU BERLAWAN DGN SORANG PENCACAI PAKATAN JE..

TAPI PATRICK TEOH CELAKA TU CARI GADUH DENGAN UMAT ISLAM!

ITU PUN TAK FAHAM KE?

Anonymous said...

Tahniah Sharifah....

Anonymous said...

A normal and simple debate being politicized and people from all walks of life are being so stupid to bicker about it. The gal and Sharifah both has their wrong ends. Stop politicking it and be smart to handle it. Do not let it to blow out of proportion.

And my dear Malay friends, please respect the gal's religion and ethnicity. Call her with racial insults and religion back ground is bringing shame to yourself and your religion. There are million other Malay people who is broad thinking and tackle this issue more intellectually rather than making racial slurs and insults. Everyone is educated and knows how to speak well. Don't be racist. Rights to speak in this Democratic country, speak about what wrong she has said, her tone of voice, etc. Not her religion or background.

At the end, you and I are no difference, just humans with brains, and blood.

Anonymous said...

eleh macam la geng pr dengar sangat suara mahasiswa

mahasiswa unisel,kuis dan kuin korang dengar ker?

Anonymous said...

melopong la korang.. aku atas pagar pun bila lihat kebodohan seripah yang tak pah tu,, memalukan... giler kuasa pun tak payah macam tu,,, aku kawan pembangkang ramai.. rata2 aku dapat maklumat kenapa mereka tak suka kerajaan sebab kerajaan tak berubah sikap.. rakyat tak kemaruk pada kemajuan, tapi rakyat tak suka pemimpin mereka yg terlalu byk masalah... sekurang2 nya pemimpin tersebut jatuh... puas hati... itu ajer.. sekian..

Anonymous said...

Memang klu bab merosakkan..puak2 pr mmg jaguh.
Bg aku..dlm kes listen tu..dua2 salah.
Tp dlm kes patrick teoh tu..terang2 dia sorang salah.

Anonymous said...

Kenapa org UMNO tak boleh kutuk sharifah?? org UMNO pun sama ke kena listen listen listen listen tanpa boleh bagi pendapat atau cadangan??? Yg sokong sharifah tu tak tahu nak bezakan mana yg baik dan buruk..kesian let people speak n u just listen even if it is wrong.kalau dah salah tu mengaku saja la tak payah nak sokong org yg buat salah..fikirkankan la budak 5 tahun pun tahu siapa yg kurang ajar kat dlm video tersebut ..

Anonymous said...

Bagi saya Bawani dan Sharifah ini cuma buku yg bertemu dgn ruas..Bawani yg diberi peluang bertanya soalan kemudian meleret pulak mcm nak bagi ceramah tapi kemudian dipotong dgn tegas oleh Sharifah..Boleh bayangkan jika Bawani terus bercakap..mungkin byk lagi fakta songsang yg cuba dikeluarkannya dan mungkin siswa lain terkeliru dan percaya.
Seorang penyokong PR dan seorang lagi penyokong BN yg masing-masing nak menegakkan pendapat. Tapi yg hairannya kenapa pulak nak disalahkan UMNO..kalau penyokong nak bertekak guna pendapat sendiri, lantaklah..

Anonymous said...

Yg cakap songsang tu bukan bawani tapi sharifah ..u tak tau nak bezakan ke? soalan pasal ptptn jawapannya kuching anjing bla bla ..

Anonymous said...

Pada pendapat saya, jikalau forum in bertujuan untuk mengelakkan penglibatan pelajar dari politik dengan ikrarnya tu sama skali, maksudnya intipati forum ini juga mengandungi hal2 politik. Kita tidak tengok video sebelumnya dan hanya dapat gambaran video semasa Bawani tanya soalan. Persoalannya ialah manakah video sebelumnya itu? Mungkin si sharifah sendiri yang nak brain wash pelajar UUM!! Tiada salahnya untuk pelajar TANYA SOALAN. Tindakan sharifah tu tidak betul. No respect. Respect is earned not gained.

Anonymous said...

Maaflah ya...Syarifah ke...Bawani ke....aku tetap pangkah BN dalam PRU tak lama lagi. Sekian, terima kasih.

Anonymous said...

nk interview sharifah? aku ada contact dia

Anonymous said...

Kepada Jantan2 BN kat sana Malu arrr...tiada siapa jantan BN yang berani nak lawan orang provokasi camni...cakap jak lebih Jantan BN, paling2 berani pun dalam tweeter, or facebook bila nak suruh menjawab hal2 sebegini terus kecut telor. Teringat lak masa Datu Hanifah Aman masa kat luar negara di London, dia siap berhenti tanya kat perserta demo disana, apa perkara peserta demo Bersih nak sebenarnya. Walaupun cara dan penyampaian Sharifah tak berapa berhemahah namun dia berani stand up to close the unwanted guest.

Anonymous said...

You have earned our respect Sharifah. As for Bawani, please respect the forum organizers.

Anonymous said...

sharifah tinggal kat zoo negara

Anonymous said...

Listen!Listen!Listen! Nilah kata orang mas cikgu mengajar disekolah tak pernah nak mendengar apa yang diajarkan...bila dah gagal disekolah cikgu pula yang dipersalahkan. Fikir2kanlah yea..

Anonymous said...

PAS Pungut Apa Sahaja... mana2 orang nak masuk politik mudah sahaja nak join PAS, sesiapa pandai spin, kutuk, fitnah, cerca kerajaan maka secara otomatik datang orang2 PAS untuk dilantik menjadi wira. Nilah masalah politik pembangkang kat MALAYSIA ni, orang yang berjuang dan berkorban untuk negara takde pun orang PR nak peduli. Gi luar negara kutuk negara sendiri, takde malu ker orang macam ni. Walaupun kita bukan askar or polis, tapi kita sebagai rakyat Malaysia kita adalah duta kecil untuk Malaysia.

Anonymous said...

Pesanan untuk Sharifah, Iqra'....Iqra'....Iqra'

Anonymous said...

Macam mana xtanya isu politik kalau dah tajuk forum "seiringkah mahasiswa dan politik?" Xkan nak tanya soalan pasal binatang2 plak?

Anonymous said...

Ni nak tolong nafi....dalam banyak2 program K-POP, concert berapa banyak peyokong BN hadir....bergelek tak ingat..... itu tanda pengenalan orang mana tu kalau bukan orang muslim dari BN macam cik rais dan pak hajib...

Sudah la haji oiii.... memang patut nama mansuh...mansuh kan la haji anda...fikir pakai periuk belanga... kes sharipah joben ni dah jadi liability pada UMNO...ko ingat senang ke nak cover kes nie...

Anonymous said...

Ni nak tolong nafi....dalam banyak2 program K-POP, concert berapa banyak peyokong BN hadir....bergelek tak ingat..... itu tanda pengenalan orang mana tu kalau bukan orang muslim dari BN macam cik rais dan pak hajib...
-Nilah antara statement bangang yang pernah aku dengar...adakah dengan berpakaian kopiah or serban maksudnya orang2 tu dah kira alim n baik ke...sebab tulah ramai penyokong pakatan PR ni mudah kena tipu. Mesti pernah dengar kan syaitan bertopengkan manusia. Pasal konsert k-pop , begitu mudah ko nak cop orang pi konsert k-pop orang BN, tak heran lah kalu bab2 syurga or neraka sekadar main tuding jari jak. Sebelum nak cop orang2 pi konsert apapun muhasabah lah diri tu, buat statement macam ni menampakkan jati diri yang terlalu fanatik dan taksub. Baik ko pi nasihat kerajaan PAS kat KEDAH tu ye..

Sudah la haji oiii.... memang patut nama mansuh...mansuh kan la haji anda...fikir pakai periuk belanga... kes sharipah joben ni dah jadi liability pada UMNO...ko ingat senang ke nak cover kes nie...
-Ni lagi statement hamPAS tul, orang dah pernah Naik Haji pun ko nak suruh mansuh...fuhhhyooo hebat sungguh orang camni..entah2 orang naik Haji pun ko akan cop BN gak. Kes Sharipah Joben dah jadi liabiliti, perkara kecik macam ni pun ko nak besar-besarkan..bak kata orang ayam bertelur riuh sekampung, hal camni pun ko nak amik kira...kesian..tu hal LGBT kes macam tu ko duk senyap jak, semacam mengiyakan. Tu tak masuk lagi isu spin kalimah Allah, tanah digadai pi orang Cina, dan etc. Muhasabalah diri tu.

Anonymous said...

Ni nak tambah lagi, ko duduk selangor x? Cuba ko kira ada berapa rumah urut kat Selangor skang ni. Tu kilang Arak, bila ko nak pesan kat MB Selangor suruh tutup? Kena jerkah sket ngan cina DAP dah kecut telor, sampai Hassan Ali pun kena pecat ngan PAS gara2 nak halang orang Islam minum arak. Tidakkah ini menampakkan semacam orang2 PAS n PKR semacam mengiyakan perkara ini berlaku? Isu camni ko tak nak cakap ke?

Anonymous said...

Nak tambah lagi ni, Patrick Teo siharam jadah sial, terang2 penyokong totok DAP menghina Al-Quran apa ko buat? Nak ke aku buat statement semua orang PR menghina Al-Quran? Jangan dok main cop orang, n buat provokasi yang membawa kepada ketaksuban dan kefanatikan yang ekstrem, lalu membawa kepada kehancuran kepada diri sendiri, keluarga dan masyarakat. Isu2 sebeginilah yang sebenarnya membawa kepada kerosakan sistem sosial dan politik dalam negara. Muhasabalah diri tu ye dan juga diri saya.

Anonymous said...

Memang betul undi diperlukan untuk menentukan pemerintahan sesebuah negara. Namun perlukah kita korbankan harga maruah diri sesuatu bangsa, agama dan negara semata-mata nak dapatkan undi? Sebaik mana pun pemerintahan negara tapi rakyatnya tidak bersatu padu, tiada guna juga. Kalau masa perang, perlu undi lagi ker? Kalau masing2 nak jaga keluarga dan periuk nasi sendiri pada masa perang. Zaman sekarang dah tak perlu nak hantar bom or peluru kedalam sesebuah negara. Bagi sabotage ekonomi, sosial politik dalam negara dah cukup menghuru-harakan negara. Dengan ayat "DEMOKRASI" jak rakyat dah nak tunjuk hero. Yang mereka tak sedar "DEMOKRASI" adalah ciptaan barat.Yang tak tahannya tak nak BARAT, tapi hok tu jugalah yang dia PUJA. Melaung-laungkan dan mendewa-dewakan "KUASA RAKYAT" kuasa rakyat tiada guna kalau tiada pemimpin. Macam dalam syarikat, kalau semua jadi BOS siapa nak buat kerja? Yang mereka tak perjuangkan "AMAN" dan "SEJAHTERA" dalam negara.
Buat juak2 PR tolooooooongggggglaaaaahhhhhhhhhh kalau nak bangkang pun kalau setakat nak "CAKAP BANYAK TAKDE GUNA" "BERHIMPUN SEKADAR GIMIK", "HUJAH XDE ISI", "FITNAH MAINAN LIDAH" "MAAF DIBERI, BUAT LAGI", "DAH SENANG NAK SUSAH, BILA DAH SUSAH MENYUSAHKAN ORANG LAIN", "MANIFESTO BUKAN JANJI" baik jadi ketua darjah budak sekolah tadika lagi best leh sembang kencang punya.

Daeng Selili said...

aku ada masa program 5 jam tapi yang anak sedara ambigar tu lasttttttttttt minit nak beri pendapat...semasa penceramah suh ajukan soalan dia diam, tapi bila orang dah nak penutup baru terhegeh2...http://daengselili.blogspot.com/2013/01/siapakah-little-ambiga-part-2.html

Anonymous said...

Padan mukalah Bawani dapat jawapan Animal Pun ada problem, nak tahu kenapa, orang2 PR ni bagi bukti cctv pun dia leh bagi spin jawapan. Bagi jawapan yang betul pun, ingat orang2 PR nak terima kah?? Asyik2 spin, buat U-tun n GO HEAD GOESTAN dekat2 negara SETAN hihihi..n then pesan kat mahasiswa yang pro PR tu, kalau tak dapat jawapan peperiksaan apa2 subjek pun, mudah sahaja nak bagi jawaban, jawap jer UMNO/BN. Inilah standard mentaliti, ketaksuban, kefanatikan, kedewa-dewaan, kedouble standard orang2 PR. Otak simpan kat bawah kaki. Banyak cakap, habuk pun tarak..sebab tulah kena LISTEN.

Anonymous said...

Mesti pernah kan sesiapa pembaca komen kat dalam ni mengalami or melalui situasi sebegini. Orang BERTANYA tapi ORANG TU JUGA BAGI JAWAPAN. Ini dinamakan SYOK SENDIRI.

Anonymous said...

Buat penyokong PR atas "KUASA RAKYAT" yang telah pun diamanahkan memerintah 4 negeri, banyak lagi isu yang belum selesai, "AIR OH AIR", "TANAHKU JADI MILIK ORANG LAIN", "DERMA CEKIK DARAH", "MEMALI BERDARAH KEMBALI" "AGAMA SEKADAR GURAUAN", "POLITIK PENUTUP DOSA", "JANJIKU HANYA UNTUKKU" "JANJI HANYAR SEKADAR KATA" "BANYAK MULUT, BADAN TAK KERJA", " AKU YANG SALAH ORANG LAIN YANG TANGGUNG", "SANGGUP MATI KATAK" "TAKSUB TAK INGAT DOSA" "ZUHUD SEKADAR GAMBAR DIGITAL", "TOKONGKU WAJIB KAU IKUT", "DOAKU KO SAHAJA" "SPIN MACAM GASING" "ROKETKU MENINGGALKAN KU", "BULAN TAK TERCAPAI GUNA ROKETKU" "KU JANJIKAN BULAN, AMBILLAH BENDERA PAS NI SEBAGAI GANTI BULAN" "KAU TERPAKSA AKU U TURN JUGA"

Anonymous said...

Teman tabek pd Puan Sharifah ni...puak2 pakatan dan pro2 diaorang bukan boleh bagi muka sangat pun...puak ni memang HIPOKRIT BEBAL sedunia

Anonymous said...

I'm so sorry to say this but whatever you have written is obviously what YOU think after watching bits of the whole Suara Mahasiswa forum (from 10am to 2pm - what you saw is 10 minutes from the 4 hours); but have you heard what actually happened on that day? The correct question is: who did the talking and who was listening? Are you being heard? Or you just actually obey and agree at what you're listening?

I beg you (and your readers) to differ, HAVE an open mind before you judge.

By the way, Miss Bawani is pursuing her second degree, which is law.

http://www.youtube.com/watch?v=1RcJhWAs1nQ

Anonymous said...

sharifah berlawan dengan bawani..suka2 je depa salahkan umno. pastu terus kutuk umno tak ingat dunia.

ok..skrg ni, patrick teoh hina Islam. patrick tu org dap. so sebab pkr dan pas berkawan dgn dap, maka aku simpulkan pas dan pkr telah menghina Islam!

boleh tak camtu?

Anonymous said...

APA? BOB LOKMAN KATA SEBAB PATRICK TAK FAHAM ISLAM?

JADI APA GUNANYA KORANG PUAK2 PAS BERTAHALUF SIYASI DGN DAP. DULU BUKAN KE ALASAN KORANG NAK TARBIYAH DORANG? JADI TAKKAN SAMPAI SEKARANG TAK FAHAM2 ISLAM LAGI?

PAS BUAT APA? GENTEL TELOR?
BANGANG PUNYA PAS DAN BOB LOKMAN!!!

Anonymous said...

Nama pun pembangkang. Yang anehnya dinegeri2 yang mereka sendiri pun mentaliti pembangkang masih gagal dihakis. Setiap kegagalan dan kelemahan yang mereka lakukan dengan pantas menuding jari kepada orang lain. Pembangkang di Malaysia ini amat lemah, tidak ada kredibiliti. Segala apa yang mereka perkatakan akan dengan mudah dipatahkan melalui fakta. Mereka hanya 'penjual' auta. Cakap mereka tidak serupa bikin dari dahuluhu. kini dan selamanya. Mentaliti yang lebih buruk dari mentaliti kelas ketiga. Wallahualam.

mtk

Sw1ne said...

PENGHINAAN... itu aje yg aku nampak melalui mata dan di"listen" telinga aku. Macam tu ko nak bidas budak yg 'anti-gov' tu? Sharipap tak profesional, tu jer sebab sesetengah orang BN dan rakyat neutral membenci Sharipap. Minta maaf aje lah cara nya, sebelum terlambat. Jgn ego sangat ooii.. PM kita pun tahu tunduk sikit berdepan dgn rakyat, jgn sabotaj kempen beliau.

Anonymous said...

Yg cakap songsang tu bukan bawani tapi sharifah ..u tak tau nak bezakan ke? soalan pasal ptptn jawapannya kuching anjing bla bla ..
_________________________________
biase la standard malaysia...dl debat khairy n rafizi cite pasal ptptn...tp meleret cite hal2 petronas la...bosan la malaysia nye politician..

Anonymous said...

Is this a joke???? Berani??? Tak dapat jawab soalan terus tukar kepada masalah haiwan-haiwan?? OUT OF TOPIC..Terus nak alih fokus mahasiswa semua dengan Samsung Note? Saya tak nampak pun Ms Listen itu beri ruang untuk Cik Bawani untuk kata apa-apa apabila ditarik micnya itu...Jika berani debatlah dengan Cik Bawani.

Anonymous said...

aku tak tahu nak komen ape. cuma bagi aku dua2 salah..salah bawani kerana terlalu lantang berhujah walaupun memang malaysia ni negara demokratik dan berprovokasi..dan salah jugak si sharifah yg tidak membenarkan si bawani ni berhujah sampai abes..yg paling penting..semakin banyak isu2 yg ditimbulkan..diharapkan semua rakyat dapat bukak mata..buka hati..

izwan hafiz said...

semua benda hidup ada masaalah.. kome2 x ade masaalah ker?

Anonymous said...

Cik Bawani tu kasihan, pemikirannya bercelaru dan tidak matang, nafsu meluap2 bencikan kerajaan, apapun Tahniah kpd Pn Sharifah yg attact semula. DLm isu macam ni kita tak boleh ikut peraturan moderator kena diam sahaja kerana pihak lain boleh langgar aturan dan buat provokasi jahat..maka wajiblah puan Sharifah membetulkan semula mahasewel tadi.


Patric Teoh hina kita PAS sembunyi bawah tempurung selepas FAILED isu Aqidah kalimah Allah Taala..

Anonymous said...

Anonymus January 17, 2013 at 9:16

By the way, Miss Bawani is pursuing her second degree, which is law.

so what? ada kami K ke? dia tu masih belajar lagi la... habiskan dulu belajar... habiskan chambering semua dulu.. call to the bar dulu dan kemudian praktis.. baru la orang Kisah... tapi rasa x de sapa nk kisah kot... haha

by the way... im a lawyer and i ada double degree.

:sigh:

Suraya Su said...

setiap org ada hak kebebasan bersuara tetapi ia agak terhad. bila ada sesi perbincangan @ forum pada tika itu seseorg akan lontarkan apa yg di bahaskan @ d persoalkan @ cadangan. sy rasa itu tidak ada masalah. kerana hanya politik semua org sanggup berbalah2.. dan tidak masuk akal kenapa bandingkan manusia dengan binatang. seperti dia menyamakan org yg bersuara itu dengan binatang. walau pun beliau menyataka tidak menyamakan manusia dan binatang. manusia d berikan akal fikiran binatang tiada. dan juga membezakan tahap pelajaran seseorg. pelajar tersebut O level dan syarifah peringkat degree. please take note, seorg pelajar akan menyoalakan apa yg di rasakan benar @ tidak, dan mempersoalakan apa yang menjadi tanda tanya.
seperti beliau juga masa beljar, pasti akan menyuarakan apa yg di rasakan benar @ tidak.

Anonymous said...

biar betul korang ni? org dewasa bergaduh dgn budak2. budak tgh belajar plak tuh.. org camtuh ke korang respek? gila aa.. aku nak mati cepat laa taknak idup kat dunia ni pasal ada org mcm korang ni.

Anonymous said...

memang tak paham mereka yang support baswani tu. tengok je pun tau bawani nie anjing pkr. kita tak kira sharifah tu sapa. asalkan barang sapa yang support bn tu tetap betul tak kira perogol ke pembunuh. yang penting tu support umno. kalo perogol tu umno supporter, aku support perbuatan tu jugak!!! idup bn!!

Anonymous said...

biar betul korang ni? org dewasa bergaduh dgn budak2. budak tgh belajar plak tuh.. org camtuh ke korang respek? gila aa.. aku nak mati cepat laa taknak idup kat dunia ni pasal ada org mcm korang ni.
p/s: Patut kau pi mati pun, kalimah Allah ko tak pertahankan, kenapa ko tak pi mampus jak hehehehe..Tu Patrick Teoh hina Al-Quran, tu juga yang ko nak respek. Baik ko pi mampuss lagi aman negara.

Anonymous said...

Alasan nk sokong cepah jora tu sbb nk elak bdk tu dr ckp byk..hello..cabut je la senyap2 line mic si bawani tu..then ckp ok, I'm sorry we r run of time..n lil bit ulas la ptanyaan bdk tu scara short n simple n on video tu..ha reti jek bdk tu duduk nnt...ni kan dh malukan ramai pihak.......adeiiii laaaa

Anonymous said...

xapa bro, itulah yg ptut kita bt dari awl. Tndakan syarifah tu betul. Org intelektual xakan fikir semua ni sbagai prkauman, dia hnya tndakan utk menjawab kebebalan mahasiswa yg terlebih akal kononnya mereka brhujah fakta benar. Pendek kata, xtahu..google wiki, xtahu...google wiki sedangkan kebenarannya google tu sesiapa pun blh edit. Apapun tahniah syarifah. Anda mmg TERBAIK

Anonymous said...

Hati hati masa bercakap

Anonymous said...

bukan panas aty jew,benak hati gak nie...bila orang dungu diangkat jadi ketua,tu tanda dah akhir zaman...