Monday, January 14, 2013

Penceramah Pas Buat Repot Polis Ke Atas Bekas Kekasih


Seorang penceramah Pas membuat laporan polis di semalam gara-gara tindakan bekas kekasihnya mengatakan dia tidak membayar hutang. 

Yang melucukan dia bukannya membuat laporan polis untuk menafikan dia berhutang tetapi buat laporan mengesahkan dia berhutang dan belum habis membayarnya. 

Siapa orangnya itu ?

Sedikit tips untuk anda: Orangnya memang kira sesuai dengan dua individu yang berada di sebelahnya dalam gambar diatas. 

Nak tahu siapa orangnya lihatlah di sini

19 comments:

Anonymous said...

KAH KAH KAH..

MESTI MELETOP DAN MENYUMPAH SERANAH DALAM HATI JE POLIS YANG TAIP REPORT TU..

PAS NI MAKIN HARI MAKIN LAWAK..

KAH KAH KAH

Anonymous said...


leman raja lawak....terima je lah hakikat...kau tak sekelakar azhar natang idrus!!!!

Anonymous said...

Kah kah kah kah... pelawak kat maharaja lawak mega pun tak berani buat lawak macam ostad penceramah ni buat.... berani mati punye laporan ooo... berhutang kene bayar, tapi bukan pakai tadah tin milo tau... tau...

Kah kah kah kah kah kah

aloya said...

Pas memang layak dijadikan parti lawak semalaysia lah..

orang bebal je nak undi parti lawak ni

Anak Lenggong said...

Dalam metro dia kata upah dia pergi ceramah PAS RM200/= semalam..kah kah kah..makan rezeki cara ni kut..tu upah ustazah segera si Abby berapa la pulak..

Anonymous said...

Itulah standard dia. Setiap ceramah dia dapat RM 200 je. Camana nak bayar hutang tu. Kalau kerja hanya nak mengutuk orang manakan dapat hasil yang berkat.

Megat Alam Gempita said...

Busuk-busuk cari Polis gak. Kalau dengan awek sendiri pun tak bleh selesaikan masalah, ada hati nak jadi YB...pi mampos la ko Leman.

Anonymous said...

Lawak memang lawak sungguh. Kah kah kah kah ...

Aku dah baca laporan polis dia. Nak repair keta tak cukup duit, okay lagi. Tapi bila tiba tang nak bayar road tax pun tak ada duit, fuhhhh buat malu puak2 Pas saja. Cerita dalam Metro kelmarin pun aku baca, mulanya aku ingatkan Ustaz Bob Lokman. Nampak bebenor sengkeknya penceramah Pas yang sekor nih.

Ceramah berdegor2. Itu haram, ini haram. Umno penipu, Umno penyamun. Last sekali tuhan nak tunjuk dekat kita siapa yang penyamun dan siapa yang penipu.

Macam Hadi Awang la. Dalam ceramah berdegor2 kata Umno kafir kerana Umno berpakat dengan cina MCA dan India MIC yang kafir untuk membentuk kerajaan. Dalam cerah juga Hadi Awang berdegor2 kata Umno kafir kerana mengekalkan perlembagaan penjajah yang sekular.

Maka percayalah puak2 melayu yang bodoh lagi bangang. Maka ada sampai yang menceraikan isteri, buang mak bapak, buang sedara mara, tak makan masakan dirumah kenduri, tak ziarah kematian ... kerana percaya mereka2 yang sokong Umno ni kafir belaka.

Juga tuhan nak tunjuk dekat kita siapa yang kafir sebenarnya. Hadi Awang atau orang Umno.

Hadi Awang bawa parti Pas berpakat dengan DAP untuk membentuk kerjaan ... bukan Kafir kah tu ?

Hadi Awang kata kalau PR menang mereka tak akan ubah perlembagaan negara yang sedia ada ... bukan Kafir kah tu ?

Hadi Awang kata Pas benarkan Kristian guna kalimah Allah dalam Bible ... bukan setakat Kafir saja, malah bapak segala Kafir.

Pun masih ada melayu yang bodoh lagi bangang percaya bahawa " Pas berjuang untuk menegakkan Islam ". Astagfirullah ... aku dah tak tahu nak kata apa lagi dah ... baik aku pergi bercakap dengan dinding saja.

Hj Mansuh

Anonymous said...

Pak lawak ni tak reti buat kira-kira ke?? Ko minta la jadi penceramah PAS selama 1 bulan, kutuk UMNO banyak2 sikit, puji melambung Al-Juburi, pork dan hadey boboiroy tu banyak2. Satu malam baru dapat RM200, 30 malam dah dekat RM6,000.

Kemudian minta tambah 7 hari lagi, jadi maskot kat tapak ceramah pun jadi la, busuk2 RM100 dah boleh dapat 1 malam. Ha, kan dah boleh setel duit hutang pada ex-gf ko tu. Takkan itu pun nak kene ajor. BUKAN PAKAI MICROSOFT EXCEL PUN nak kira semua tu....

Kalau tak cukup duit nak mencekik untuk satu bulan tu, rajin-rajin la bodek penceramah lain. Dapat la makan free tiap-tiap malam... ape punye BODOH la pak lawak macam ko ni Leman... aku panggil ko lemau pak lawak nanti ko marah pulak...!!!!

Kah kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Hj Mansuh, jangan la cari dinding yang kosong bila nak meluahkan perasaan tu. Kalau boleh cari dinding yang ada gambar pork nick dan hadey boboiroy, saudara 'ceramah'kan mereka cukup-cukup. Kalau mereka (dinding) tu buat dek je, ludah je gambar pork nick dan hadey boboiroy kat dinding tadi. Mesti tenang la kalau wat camtu...

Anonymous said...

natang sungguh....lepas ni jadik ustad baru la tinggi sket pendapatan

Anonymous said...

Cuba tanya yg dua ekor sebelah tu dapat berapa?


dol.mat said...

inilah akibatnya kalau taksub sgt tapi diri sendiri tak btl nak bagi ceramah agama. kata kat org kononnya umno ini kafirlah, lain jgn burukkan org balasan dia dpt cepat balik sebenarnya.

Anonymous said...

Raja lisat da kita tau kini raja bebal..hal sendiri pun tak boleh kawal..duit kutipan ceramah byk juta juta..apa susah sangat..lembu lg cerdik

anti bohmau said...

raja leman ni kan pernah mengaku ada law degree?

nape bila ada law degree jadi bebal mcm nih?

mujurla awek ko tu tak saman ko campur saman malu & saman gangguan RM500k!!

kalu tidak tercirit kamu nak bayar!!

lawak bodo sungguh la hang lemang!!

Anonymous said...

Basic.. Pinjam duit awek? Pergh...tak malu btl..

Anonymous said...

Byk sangat mengata org ni lah akibatnya. Ckp org lain mcm2 rupa2nya diri sendiri lg teruk.

Aku rasa klu dia ni jd badut byk kot masyukkkk dr bg ceramah ntah apa2 tu

Anonymous said...

degree law dia degree am, bwh dari kelas tiga. Llb xlepas, tu yg xdak mana2 firma guaman nk ambik pak lawak ni, buat malu la hang leman

Anonymous said...

Untuk pengetahuan semua, setelah leman raja lawak membuat laporan polis, perempuan itu telah disaman kerana kerana memberukkan diri leman dan membuat berbagai2 cerita,akhirnya wanita itu meminta maaf diluar mahkamah..persoalannya bukan kerana wang pinjaman tetapi leman raja lawak hanya menganggap sebagai kawan biasa