Friday, January 18, 2013

RCI: Tiba-Tiba Azmin Ali Panas Punggung...


Sekarang sedang berlangsung siasatan Suruhanjaya Di Raja bagi isu pendatang asing di Sabah. Seperti yang kita semua sedia maklum, beberapa hari kebelakangan ini keterangan-keterangan yang diberikan oleh saksi-saksi banyak yang terkena kepada pihak kerajaan BN.

Apa lagi ???

Bersorak-sarailah juak-juak pembangkang menghentam BN dan Umno....

Tup....tup....tiba-tiba sahaja semalam si lelaki jamban PKR, Azmin Ali bersuara menyatakan ada percubaan untuk mengaitkan Anwar Ibrahim dalam penyiasatan yang sedang berlangsung.
Timbalan presiden PKR Azmin Ali mendakwa parti itu menerima maklumat bahawa terdapat cubaan pihak tertentu untuk mengaitkan siasatan suruhanjaya siasatan diraja (RCI) berhubung isu pendatang tanpa izin Sabah dengan ketua umumnya Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menurutnya, PKR sudah menjangka bahawa perkara itu akan ditimbulkan kerana ia didakwa satu jalan mudah bagi Umno dan BN untuk mengatasi isu berkenaan.


"Kita sedang meneliti perkembangan ini, saya dapat maklumat-maklumat akhirnya akan dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim... Semua masalah dalam negara akan dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim," kata Azmin.

Pelik kan ???

Tiba-tiba Azmin mula terasa panas bontot.....

Kenapa hah ?

Hanya dia dan Anwar yang tahu kenapa mereka gelabah.....

Sebelum nama Anwar Ibrahim dan namanya keluar adalah lebih baik dia beritahu awal-awal bahawa nama Anwar akan dikaitkan. Bila keluar nama mereka nanti, maka cepat-cepatlah dijawab itu semua fitnah....fitnah....fitnah....

Min....kalau tak makan cili jangan bimbang  pedasnya tidak akan terasa.....

Anda juga boleh membacanya di sini

31 comments:

Anonymous said...

Penubuhan RCI itu membuktikan Kerajaan BN telus. Mana kerajaan dalam dunia ni "perfect". Sesuatu keputusan dibuat berdasarkan keadaan semasa. Contoh: Kalau Dr Mahathir dengar cakap IMF/Anuar masa krisis kewangan 1997/1998 Malaysia dah lama lingkup dan dunia "perniagaan" yg rata-rata diceburi oleh kaum cina mungkin "hancor". Isu pendatang tanpa izin diSabah wujud sejak Malaysia belum ditubuhkan, bukan cerita baru. Cuma bezanya kerajaan Philipina tak ambil kisah nak selesai masalah tu. Jadi bila Sabah jadi sebahgian Malaysia, kerajaan BN terpaksa 'perah otak' nak selesaikan. Cara mana? itu hak kerajaanlah asal jangan langgar undang negara.
Betul juga kata Tun. Masa PM pertama terima "bangsa asing" jadi warganegara tak ada siapa persoalkan. Kerana apa? Pasal ikut undang2 dan perlembagaan. Soal siapa nak sokong parti mana itu adalah hak mereka. Contoh lagi: Pada satu ketika pelarian Brunei diberi suaka politik diMalaysia oleh kerajaan BN. Bila mereka dah jadi warganegara M'sia dan berkahwin dengan orang tempatan, ada yg menjadi ahli dan penyokong PAS atau PKR. Salah ke? DALAM ISU RCI tentang pendatang tanpa izin di Sabah, jangan nak salahkan kerajaan BN je. Kerajaan nak cari peneyelesaian dan bukan nak tambah masalah.

Anonymous said...

'Nyawa' Azmin dalam genggaman Anwar. Kehidupan meawah Azmin adalah dari 'ehsan' Anwar dan bukan dari titik peluh Azmin sendiri. Sebaliknya hasil 'kerja keras' isteri Azmin, Shamsidar yang 'bertungkus lumus' sehingga 'lemas'. Tanpa Anwar Ibrahim, Azmin tentunya sedang merempat hari ini.

'Nyawa' Anwar Ibrahim pula ada dalam genggaman Azmin. Azmin merupakan penyimpan 'master key' segala rahsia Anwar Ibrahim. Jika hari ini Azmin 'membuka' peti rahsia Anwar Ibrahim nescaya 'tamatlah riwayat hidup' Anwar Ibrahim.

Jadi Anwar Ibrahim dan Azmin Ali saling bergantung anatara satu sama lain. 'Kematian' Anwar Ibrahim bermakna 'kematian' Azmin juga. 2A ini tetap akan 'sehidup semati' dan 'berkongsi'dalam semua perkara. Azmin telah membuktikan 'kecintaannya dan kasih sayangnya' keatas Anwar Ibrahim tidak ada tolok bandingannya. Azmin lebih rela kehilangan ibu dan saudara kandungnya tetapi Azmin tidak akan rela kehilangan Anwar Ibrahim. BUANG EMAK BUANG SAUDARA KERANA ANWAR IBRAHIM< AZMIN TURUTKAN. Wallahualam.

mtk

Anonymous said...

Tiba-tiba madu Al-Juburi ni pulak yang naik angin mengenai RCI tu. Dah datang bintang ke???

Bukan apa, bila nama Al-Juburi naik dalam RCI tu, senang mereka salahkan kerajaan BN kononnya ber'konspirasi' untuk memburukkan nama baik Al-Juburi dalam RCI Pati Sabah.

Tu sebab ASSmin jaga betul-betul madu dia tu....

Anonymous said...

WAHAI AHLI-AHLI PARTI "U-TURN" (PARTI BERPUSING BALIK-PBB-Bukan UN). NAK BUAT SATU LAGI U-TURN KE? TAKUT-TAKUT TEBALIK PULA KENDERAAN YANG SEDANG 'DIPANDU'. NIK AJIS/HADI/KETUA PEMONDAN PAS DAH TERKEDU, TIM. KETUA PEMONDAN PAS (ANAK NIK AJIS) JUGA TERKEDU KERANA TERTELAN TULANG IKAN KOT? DAN TAK BERSUARA. BERPADA-PADALAH. JANGAN CUBA CARI BERBAGAI ALASAN BILA NAK TEGAKKAN "BULU KETIAK BASAH". BUSUUUUUUK BAU KETIAK NI? INSAFLAH SEBELUM TERLAMBAT......

Anonymous said...

Bukan aja nama dia, telur dia bini dia di pegang kuat oleh pak jubur

Anonymous said...

Nape lak time kat situ wartawan direct tanya kat Azmin Ali ko dulu lahir kat mana?? Aku rasa mahunya kena makan ais krim jamban free ngan Azmin. Aku cabar mana2 wartawan yang baca kat sini tanya soalan tu...hehehehe

Anonymous said...

Makkkk......pakcik aiskrim lalu....
nak beli aiskrim...nak beli airkrm KONEKto.....

aiskrim aiskrim aiskrim...4416dynfed

Anonymous said...

sedih sedih mudah nya pemimpin kita menjual negara, yg salah tetap salah kerana jangka masa panjang org asing bolih mengusai bumi tercinta di sebabkan keuntungan politik yg singkat. aku tak tahu nak kata apa dah UMNO yg ku bela berlaku curang.

To Live Again said...

Ooo kalau Najib,Tun M nk dipanggil dlm mana2 pertuduhan pencacai bersorak kononnya atas prinsip KEADILAN.

Tp bila naik nama nuar berahim jer meloncat2 kerana nuar berahim terlampau suci utk dikaitkan dgn sebarang salah laku..Puiiii!

Anonymous said...

toksah peningkan kepala..

ambil contoh ostat badrol amin dan ketua pemuda pas sabah pun dah cukup.
depa asal mana? sekarang depa bersama siapa? BN atau PR?

so? masih nak salahkan kerajaan?

Anonymous said...

Tu sebab imam mahdi kene tolong ostad kaunseling 3 pagi.... aku garu telor ko, ko kene garu telor aku pulak... hihi

Anonymous said...

..munapig nombor 1 with his deputy aka yb jamban aka yb kulum.. hehe..

Anonymous said...

Apa lagi demo la

Anonymous said...

"... Semua masalah dalam negara akan dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim," kata Azmin.

- tau takper

Anonymous said...

Percaya tak..

malaysia hanya aman semasa anwar berada dalam kerajaan..

70-an, demo tu demo ni
lepas kena tendang - demo tu demo ni..

wahahahahahahhahaaaaaa

Anonymous said...

"asalkan ambo buleh naik vellfire yang mewah dan zuhud jadilah.. apa nak jadi dengan anwar ikut dia lah.."

Kata Tok Guru Nik Aziz sambil menurunkan kusyen belakang kereta mewah yang baru di beli menggunakan duit perbendaharaan negeri, utk kegunaan dia sendiri dan dia yang luluskan duit pembelian tersebut!

Ridzuan Ismail said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Live Streaming for Seminar Islam di Nusantara....Cabaran dan Harapan, visit http://202.186.136.25:80/broadcamjpg.html?src=1&speed=1
http://202.186.136.25:80/flash.html?src=1&speed=1

Anonymous said...

Anwar Ibrahim memang dikenali peranannya sewaktu menjatuhkan kerajaan PBS di Sabah. Beliau dan beberapa org menteri dan pegawai kerajaan melancarkan kempen propaganda untuk menjatuhkan kerajaan PBS. Kejayaan menjatuhkan PBS itu jugalah yg dijadikan oleh beliau untuk mendapatkan kepercayaan Tun M sebagai calon pilihan untuk menjadi pengganti PM kelak. Apa yg beliau lakukan di Sabah masa itu mungkin akan terbongkar dalam RCI ini.

Anonymous said...

Mmg x syak lg bila da backing smcm je kekasih dia.mesti kekasih dia ni yg punya angkara.x psl2 panas bontor apehal assminn oii?

Anonymous said...

seme org tauu projek IC tu keje anwar masa jadi TPM dulu...

otai
subang

dol.mat said...

cmfom lah lepas ni buat perhipunan lagi ...

amira fatin.. said...

BAGUSLAH SATU TANDAS DAN SATU LAGI JUBO DUA-DUA SEPADAN.SEPERTI SEPASANG KEKASIH...

Anonymous said...

Saja nak tahu.

Korang agak boleh kah si Azmin tu menang dalam PRU13 nih. Kalau dia menang, siapa yang jadi undi penentunya.

Adakah ahli2 Pas ? Tak mungkin. Sebab apa ? Bila ahli Pas nak kan Hadi Awang jadi PM, Azmin lantang mahu boss dia si Anwar yang jadi PM. So kalau orang Pas undi dia juga, aku tak tahu nak sebut spesis apakah orang2 Pas ni.

Satu lagi. Masjlis Syura Pas dah putuskan kalimah Allah hanya untuk islam saja. Tapi si Azmin ni sibuk duk ungkit Hadi Awang dan Nik Aziz lidah bercabang, dalam mesyuarat PR cakap setuju tapi bila berdepan dengan Haron Din, Haron Taib, Tuan Ibrahim dan Ismail Kamus tak setuju pula. Kalau orang Pas masih nak tolong bagi dia menang lagi, aku sarankan elok depa ni masuk jawi (bersunat) sekali lagi lah.

Bukan nak menghina orang Pas, tapi kalau dah nak bezakan antara udang dengan belacan pun tak reti, nak kata lagu mana lagi.

Hj Mansuh

Anonymous said...

Panas punggong tak apa kalu gatai punggong ubatnya kat sebelah tu........

Anonymous said...

Isu kalimah Allah benar2 melukai hatiku.

Hari ni dalam Utusan aku terbaca kenyataan " Ulamak " Serban Besaq Nasrudin Hasan Al Munafiqun bagi warning dekat Karpal Singh supaya " tutup mulut " daripada mempertikaikan keputusan Majlis Syura Ulamak Pas.

Nampak macam berani sangat Mamat Serban Besaq ni, ya kah dia berani ? Yang aku takut kalau Karpal jawab balik, Mamat Serban Besaq tu terkencing2 dalam jubah.

Aku cuma nak tanya Mamat Serban Besaq tu, dulu waktu isu ni duk tengah panas sampai Sultan pun masuk campur apasal awak sanggup mati mempertahankan pendirian Hadi Awang Al Munafiqun dan Nik Aziz Al Mushriqun membenarkan kristian guna kalimah Allah ????

Ok, sekarang awak berani warning Karpal Singh sebab Hadi dan Nik Aziz terpaksa bersetuju dengan keputusan Majlis Syura Ulamak Pas. Tak begitu wahai Mamat Serban besaq ?????. Awak tak setuju kerana Hadi dan Nik Aziz, dan bukan kerana awak menghormati kesucian nama Allah, betul ????

Baik la, macam mana kalau dalam sehari dua ni sebelum PRU13, tiba2 Hadi Awang Al Munafiqun dan Nik Aziz Al Mushriqun, tukar pendirian daripada tak bersetuju kepada bersetuju kristian guna kalimah Allah. Adakah awak akan tetap mengatakan tidak bersetuju seperti setakat hari ini ????

Wahai Mamat Serban Besaq, sekali awak dah tunjukkan karektor munafiq awak kepada kami, sampai bila2 kami tidak akan percaya kepada awak, kami bukan seperti orang Pas, hari ini munafiq besok bertaubat, orang Pas terima balik, lusa manufiq lagi tulat bertaubat, orang Pas mahu terima lagi.

Pendirian kami orang Umno dan yang menyokong Umno, sekali dia dah jadi munafiqun (pembelot), kami akan ingat sampai bila2, kami akan sentiasa mencurigai orang itu walau pun dia dah bertaubat. Itu awak kena faham wahai Mamat Serban Besaq.

Jika anda yang pembaca posting ini, bersetuju dengan saya, sila nyatakan pendirian anda.

Walaupun saya ni penyokong tegar Umno namun sebelum isu kalimah Allah saya masih boleh terima Pas sebagai alternatif, tetapi sekarang tidak lagi selagi 3 ekoq munafiqun dan mushriqun itu ada menerajui Pas. Hati saya betul2 terluka.

Hj Mansuh

Anonymous said...

Saya menghormati Karpal Singh sebagai seorang yang teguh pendirian. Berbeza cita rasa politik tidak semestinya saya sentiasa berpandangan buruk terhadap seseorang. Ungkapan " langkah mayat saya " yang dikeluarkan oleh Karpal terhadap Nik Aziz, adalah satu pendirian yang paling berani dalam politik.

Sebagai meneruskan kesinambungan pendirian paling berani yang pernah ditunjukkan, Karpal Singh sepatutnya memberi kata dua kepada Pas, " sama ada Pas kekal bersama PR atau Pas sila tinggalkan PR jika Pas enggan menghormati persetujuan yang dicapai dalam Mesyuarat Tertinggi Pimpinan Pakatan Rakyat pada 8 Jan 2013 ".

Dari segi prinsip, tak ada guna PR mahu simpan Pas, Pas ternyata bukan rakan yang boleh dipercayai dalam PR kerana Pas boleh bertukar menjadi Munafiqun kepada PR pada bila2 masa. Hari ini Pas sokong, besok Pas setuju, lusa dan tulat belum tahu lagi pendiriannya.

Kalau PR rasa kehadiran Pas banyak bawa masalah kepada cita2 politik DAP dan PKR, jika PR rasa tanpa Pas pun PR boleh menang mudah PRU13, then Mr Karpal what are you waiting for, propose to DSAI as your supreme leader in PR to give the final words to Pas, " stay with PR or out you from PR ".

Saya harap rasa hormat saya kepada Karpal Singh kerana ketegasannya tidak pudar sepudar rasa hormat saya kepada the 3 stoogess dalam Pas (Hadi, Nik Aziz dan Nasrudin).

Hj Mansuh

Anonymous said...

Ada Berani Kah, Ada Telor Kah ?????

Sekarang kita cabar Karpal Singh dan Anwar Ibrahim, kalau betul kamu berdua anak jantan or if both of you have balls, sila minta Pas keluar dari Pakatan Rakyat dengan cara yang terhormat sebelum dihalau keluar.

Ada kah telor kamu wahai Karpal Singh ???? Ada kah telor kamu wahai Anwar Ibrahim ????

Kepada Orang Melayu Sekalian.

Jika mereka DAP dan PKR tak berani menghalau Pas keluar dari Pakatan Rakyat kerana menentang keputusan bersama Mesyuarat Tertinggi Pimpinan Pakatan Rakyat pada 8 Jan 2013, memang sah lah mereka DAP nak gunakan undi orang2 melayu Pas untuk menjatuhkan kuasa politik melayu dan islam di negara ini.

Kami yang pro Umno dah nampak, tak kan hangpa orang melayu Pas tak nampak2 lagi ... awat sampai macam tu sekali bengap nya hangpa.

Hj Mansuh

Anonymous said...

Cuba2lah bayangkan ......

Pernah tak korang terbayang apa reaksi Hadi Al Munafiqun, Nik Aziz Al Mushriqun dan Nasrudin Serban Besaq Al Fasiqun andai kata kenyataan membenarkan kalimah Allah digunakan oleh agama kristian itu terkeluar dari mulut pemimpin atau ulamak dalam Umno.

Rasa2nya terlompat2 macam beruk makye di dahan pokok sambil menjerit dan membuat bising, " Umno kafir ", " Umno Murtad ", " Umno toghut ". Itu tak apa lagi, silap2 3 ekoq makye tu kata kepada pengikut2 dia, " bunuh lah orang2 Umno kerana darah orang Umno halal ditumpahkan sebagai membuktikan kecintaan kita kepada Allah ".

Masyallah ... seram dan mengerikan Pak Aji nak bayangkan.

Hj Mansuh

Anonymous said...

rakyat dah boleh baca trick nuar ni, kerap sgt dia guna trick ni..gambar p.ramlee pun buka buah 3 kali ajeer..nuar hari2 buka buah..rakyat dh boleh baca beb teknik baling batu sembunyi tangan, lepas tu tuduh org lain baling batu..huarrghhhh, mengatuk beb dengan teknik yg berulang-ulang..

ini pru13, aku punya big family sebulat suara undi BN..

Anonymous said...

Lim guan eng mmg pandai dow..guna khalimah allah masa ni untuk tgk melayu kt malaysia ni bersatu ke x..dia bukak citer pastu yg bgaduhnye melayu..dia relax jer ngan hal dia..citer pasal cec pun dia wt xtau je,yg senang dia jgk.. Skng p.pinang lak,mcm penang tu dh jdi sbuah negara di wt nye.. Org lain mcm dh xde power...haha,ni sume psl pakatan yg bodoh nk2 org melayu yg sokong anwar dan hadi...