Monday, March 4, 2013

Pegawai Polis Wanita Dijadikan Tebusan


Mengikut maklumat Borhan Abu Samah, wakil Utusan Malaysia di Sabah, seorang pegawai polis wanita berpangkat inspektor menjadi tebusan penceroboh tentera Sulu di Semporna. 

Berikut adalah senarai anggota keselamatan kita yang terkorban.....

1. Supt Ibrahim Lebar, E1 B.Aman
2. ASP Michael, KCKD Semporna
3. Sjn Aziz - PGA Bn 14 Sprna
4. Kpl Azrul - PGA Bn 14 Sprna
5. Sjn Bahrin - E1 IPK Sabah
6. Kpl Salam - CKhas Tawau 

Sumber : Utusan Online

Al Fatihah....

6 comments:

Anonymous said...

KN mendapat sms nie malam tadi dan KN rasa sudah menjadi tanggungjawab kita untuk berkongsi sms yang sederhana panjang tapi padat dengan maksud dan maknanya.

[sms terakhir seorang Vat69]

"Wahai Isteriku, maafkan abang seandainya abang tersalah cakap mahupun terkasar perbuatan..jagalah dan didiklah anak-anak kita menjadi orang yang berguna..

Wahai anak-anakku, maafkan ayah kerana acapkali ayah tiada disaat anak-anak ayah memerlukan kasih sayang seorang ayah..

Wahai mak & abah, ampunkan anakmu dari hujung rambut hingga hujung kaki, sesungguhnya mak & abah telah mendidik aku menjadi insan yang berguna pada negara..

Wahai Ibu & Ayah Mertuaku, maafkan anakanda kerana memilih kerjaya yang memungkinkan anak ibu & ayah menjadi balu sebelum usia..

Oh Malaysiaku, maafkan aku andai aku gugur dimedan perang. Demi Allah aku telah berusaha sedaya upaya.."

*jangan ditahan airmata itu andai kamu sebak membaca nukilan diatas.. sesungguhnya aku sendiri menangis membacanya..

Nuar Jubor dan apek2 lanchow dari PgayR dan spesis2 lahanat Fuckaton haramjadah sudah harus direjam dgn najis sperti kanak2 Palestina merejam askar2 Yahudi Zionist demi agama, bngsa dan negara

Anonymous said...

PECINTA KEBENARAN :

SILA TUBUHKAN SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA BERHUBUNG PENCEROBOHAN DI LAHAD DATU..SIARKAN KEPADA RAKYAT HASIL SIASATAN.. HUKUM MEREKA YANG MENJADI DALANGNYA TAK KIRA PEMBANGKANG ATAU KERAJAAN......KEPADA KDN SILA AMBIL TINDAKAN BERTANGGUNGJAWAB..MEREKA YG TIDAK MAMPU SILA MENGUNDUR DIRI SEBELUM ANDA DI UNDURKAN MELALUI PILIHANRAYA...

Anonymous said...

Persoalan kpd KDN.

Apa tindakan selain AMARAN kepada media2 yang mengapi2kan insiden di Lahad Datu ?????Dah dekat pilihanraya rakyat perlu tahu sebelum membuat keputusan melalui peti undi... Terima Kasih..sila berlapang dada..

Anonymous said...

Hishamuuddin FAILED BADLY in handling this situation, Minta Najib ambil alih KDN dan berikan portfolio menteri wanita kepada dia. Berapa ramai polis mau mati lagi woiiii. panas betul la dia ni

Xpas said...

Takbir !!! utk pejuang dan syuhada' negara, Allahu Akbar !!!
Jasa dan pengorbanan kalian kami hargai dan sanjung tinggi.
Hanya AllAH swt sahaja yg membalas budi dan jasa kalian !
Bagi yg gugur syahid, saya meyakini mrk sudah pun diberikan kedudukan yg baik dan tinggi di sisi Allah swt.

Anonymous said...

Kalau betul nuar yg suruh diorang masuk,bolehlah charge di macam al maunah,waging war against Yg Dipertuan Agung. Selamat semua umat malayu islam