Saturday, May 4, 2013

Saya Dah Lakukan, Anda Bagaimana ?

Sejak pagi tadi telah hampir 100 orang saya dan isteri hubungi adik beradik, ipar duai, anak buah, sepupu sepapat, waris-waras, rakan taulan dan sahabat handai, berpesan kepada mereka supaya jangan lupa mengundi BN esok. 

Mana yang liat saya terangkan baik-baik kepada mereka tentang pembohongan pembangkang termasuk janji-janji palsu mereka yang dikatakan MANIFESTO BUKAN JANJI. 

Saya ceritakan kepada mereka tentang bahayanya DAP terhadap bangsa melayu dan agama islam. 

Bab yang menyentuh jiwa adalah Kalimah Allah....

Hujah saya senang sahaja....baca surah Al Ikhlas (Qul Huwallah Hu Ahad)

Allah itu Esa, , Allah tidak beranak ,Allah tidak diperanakkan, tidak ada apa-apa yang menyerupai Allah

Kita orang islam berpegang dan percaya kepada Quran. Dalam Quran Allah dah nyatakan dengan jelas seperti di atas. 

Allah tidak beranak dan tidak diperanakkan. Tetapi tuhan kristian ada ayah dan ada anak lelaki. Maknanya tuhan mereka beranak. Mana boleh kita biarkan Allah kita digunakan mereka. Sebab Allah kita tak beranak dan diperanakkan. 

Barang sesiapa yang bersetuju atau bersekongkol dengan mereka yang menduakan Allah hukumnya syirik. 

Pas terang-terang dah bersekongkol dengan DAP dan PKR yang menuntut kalimah Allah digunakan oleh orang kristian. 

Janganlah pula kita pergi bersekongkol dengan Pas.....

Jangan lupa juga ceritakan sumpah Saiful di depan Kaabah bahawa Anwar Ibrahim meliwat beliau...

Ayuh sahabat-sahabat seperjuanganku sekalian, hubungi semua kaum keluarga dan rakan-rakan anda sekarang dan nyatakan pada mereka supaya undi BN. Perjuangan....perjuangan....perjuangan.....

63 comments:

Anonymous said...

saya pun sudah lakukan. In sya Allah, semua akan kembali kepada BN. menyesal undi PR sebelum ini.

Anonymous said...

Tukarrr

Anonymous said...

alhamdulillah. saya bersama keluarga saya di Kedah, 6 org dalam rumah ni beri undi kepada BN. Pasangan saya di Selangor pun beri undi kepada BN. Biras saya di kelantan undi PAS hehehe ... ipar saya di Johor, cenderung ke arah PAS walaupun ayah mertua orang kuat BN.

Anonymous said...

INSYALLAH BN akan menang 2/3. saya juga akan undi BN. PAS sombong bila bersama pkr & dap.

Anonymous said...

Semalam kawe dok bbetul bendera, lalu puak tu, terus bagi murtad ko set kawe. Kalu kapir tu biasa sangat lah. Kata set kawe murtad, tapi Hasan Ali yg gagalkan cubaan gereja dari murtadkan orang Islam, pas pecat tanpa boleh bela diri.. hok tu yg pelik.

Anonymous said...

SUDAH SEMESTINYA BN..DSNAJIB TERBAIK..KAMI DIEROPAH SUDAH AWAL2 LAGI UNDI BARISAN NASIONAL..WAWASAN 2020 AKAN TIBA DAH TAK LAMA LAGI..CUMA LAGI 7TAHUN LAGI..LAGI CEPAT BERTINDAK LAGI SENANG KITA AKAN MENCAPAI TRANSFORMASI NEGARA DGN LEBIH JAYANYA....HIDUP BARISAN NASIONAL!!!

Anonymous said...

otw blik ke Johor dr KL.singgah sat jamak di hentian bemban.semangat mengalahkan hari raya.sapa bawa bendera BN aku hon.ini cara aku berkempen stakat ini.InsyaAllah sampai di johor ku perhebatkan sokongan pada BN.

Anonymous said...

INSYA ALLAH SAYA DAN KELUARGA AKAN BERSAMA TUAN, UNDI BN.

Anonymous said...

oh yer ... ada pak cik saya yang pesara kerajaan penyokong tegas PAS (sekeluarga), telah berdepat dgn ahli2 keluarga yang menyokong BN. Sampai satu tahap... dia kata, tak pa... kita undi PAS jer... kalau DAP buat perangai nanti PAS bergabung la dengan UMNO. aiyoyoooo .... macam ni pon ada....

Anonymous said...

PUAK2 HAMPEH YG TAK PANDAI CONGAK MATEMATIK MUDAH KERUSI PARLIMEN...BERARAK BERKONVOI2 BAGAIKAN KERASUKAN IBLIS SETAN...BELUM MENGUNDI LAGI DAH PERASAN TUBUH KERAJAAN...BILA KELUAR KEPUTUSAN...BN MENANG...PASTI TAK DAPAT TERIMA KENYATAAN...AKIBAT TAK CERDIK CONGAK MATEMATIK MUDAH KERUSI PARLIMEN...MEMANG HAMPEH NYIORG BETUL..PEH PIH PUH...PUIH PUIH PUIH

Malaysian Cybertrooper said...

Qul huAllah huAhad - katakanlah bahawa Allah itu Satu.

Fahaman Kristian "God" itu adalah 3 dalam 1 yakni tuhan bapa, tuhan anak dan roh suci. Secara terang-terangan itu adalah tindakan menyekutukan tuhan. Maka dengan membenarkan Kristian menggunakan Kalimah Allah tidakan apakah itu?

Ulamak Pondok semua menyatakan bahawa Undi mereka yang ingin menyekutukan Allah samalah seperti dia sendiri menyekutukan Allah. Maka murtad lah dia.

Fikir-fikirkanlah.

http://mycybertrooper.net.ms

art said...

Saya, isteri, 2 x anak (kali pertama mengundi). Pengundi di Ampang.

Haha.. BN x 4 undi.

Kita tanamkan PR.

-art-

Anonymous said...

Aku nak tambah lagi..slogan PR 'Ini Kali Lah' atau bunyi asal dalam bahasa Arab, 'Inni Ka Lillah' , bermakna "Aku Tuhan Kamu", ini adalah ayat Dajjal utk menguasai dunia..mereka dah tiba di Malaysia..memang sukar diterima ..tetapi guna akal yg waras..fikirkan lah perkaitannya dgn ayat bunyi pelik tersebut..mereka adalah tentera Dajjal wahai sudaraku semua!!!

Anonymous said...

Penerangan tentang "ini kali lah " atau 'Inni Ka Lillah' , bermakna "Aku Tuhan Kamu", ini boleh dibaca di post yg berikut:

http://syburi-times.blogspot.com/2013/05/ini-kali-lah.html

Kita harus bersiap sedia menentang mereka..

art said...

Anon 3:16,

Makin terjeratlah PR rupanya.

Ingat Ini Kalilah;
Ingatlah Inni Qalillah;
Bermaksud = Aku Tuhan Kamu;

Iaitu kata2 Dajjal untuk menguasai dunia.

Memang sah lah bahawa PR adalah Dajjal yang akan timbul di sebelah timur. Siapa ketua Dajjal ini?

-art-

Anonymous said...

Memang apa yg di lakukan oleh RBF ini adalah cara terbaik untuk menyedarkan saudara-saudara kita dikalangan penyokong PR. Ramai diantara mereka yg tidak mendapat maklumat yg tepat kerana dikonkong oleh portal-portal penipu mereka yg menyorok segala kebenaran..

Ayuh kita sedarkan mereka semua secara telefon atau SMS kerana situasi kini adalah genting...Ingat mereka adalah saudara kita semua..mahukah kita melihat mereka menjadi korban tentera Dajjal?

Anonymous said...

saya,isteri,ayah mertua, ibu mertua dan adik ipar akan mengundi BN.. Insyaallah

Anonymous said...

walaupon belum menjadi ahli mana2 parti...PASTI x Better Nation

Anonymous said...

KALIPAH BERKULOB ANAK BERANAK TERSENYUM KEPUASAN...HADI AWANG TUKANG BESI TELAH MASUK PERANGKAP PAKSHEIKH...BUAT SIDANG AKHBAR MENYATAKAN PENDIRIAN MENYOKONG MEMBENARKAN BUKAN ISLAM GUNA KALIMAH "ALLAH'...PUAK2 KRISTIAN MEMANG MENANTIKAN PELUANG INI....HAHAHA..."ALLAH" AKAN BERTUKAR KEPADA...ALLAH JESUS...ALLAH FATHER...ALLAH TRINITY TIGA BERANAK....HAHAHA...HADI AWANG TUKANG BESI HANYA MAMPU TERKEDU....HUHUHU

Anonymous said...

Kita tanam bn. Be end bn. Dah lama dah. Dah reput

Anonymous said...

BN jenama hebat.Tak lapuk dek zaman. Sentiasa upgrade.

Anonymous said...

My family - a total of 8 votes sure will vote for BN at Wangsa Maju.

Anonymous said...

Ini Kali lah kita tanam pr

Anonymous said...

Hidup Barisan Nasional, Better Nation, Kita tanam PR yang dah reput jadi bangkai tak bernyawa

Anonymous said...

Saya sebagai ahli Pas juga akan lakukan undi protes terhadap pimpinan yg amat lemah mempertahankan Islam dan lari dari landasan asal

Anonymous said...

Apa yg terikut ikut sangat cogankata dap iaitu ubah. Sedangkan yg nak diubah ialah kuasa kerajaan Melayu di ubah jadi kerajaan yg dikuasai oleh cina dap. Mati lah melayu.

Anonymous said...


Saya undi BN di Shah Alam, keluarga di kampung Pulau Pinang pun undi BN...

Anonymous said...

PERTAHANKAN MARUAH MELAYU / ISLAM BERSAMA UMNO / BN. YANG LAIN TU TAK BOLEH HARAP.

Anonymous said...

Saya undi di Gerik..isteri undi di Puchong. Pasti pangkah BN !! Sokong Najib Razak.

Anonymous said...

Sy dah undi pos.. Vote 4 bn.keluarga sy ada 10 org.. Undi bn. Keluarga mertua ada 18 org juga undi bn.. Yg lain masih tegar pas.dan sy debat d fb tiap isu yg mrk timbulkan.nampk sgt mrk tdk mbaca dan tdk berilmu.. Tiap post tak dpt kemukakan fakta tepat..hanya copy paste shj.apa pun kami dah brusaha menarik mereka.hanya doa shj agar mrk brubah hati esk.insya allah bn menang

Anonymous said...

InsyaAllah...sy bersama 4 lagi anggota keluarga akan mengundi di Selangor......siapla ko wahai Eli Bulu....kali ini no more undi protes dari kami....dan kali ini yg penting undi kami sekeluarga seramai 5 org utk BN......

Anonymous said...

Keluarga saya akan beri undi pada BN, 4 orang dah sejak dulu lagi memang mengundi BN. Tahun ni isteri saya pun pertama kali mengundi, dulu suka baca emel pembangkang dalam yahoogroup atau facebook, tapi sejak diberi penerangan demi penerangan, bukti demi bukti bahawa penipuan pembangang dalam yahoogroup dan facebook dalam pelbagai isu, insyaAllah esok akan beralih prandangannya terhadap BN.

Sebelum ni isteri saya tak pernah pakai baju BN, semalam dari pagi sampai ke petang pakai baju BN tanpa malu-malu lagi. Alhamdullilah....

Abang sulung aku pulak, pengundi atas pagar, seumur hidup tak pernah turun mengundi. Tapi esok akan turun mengundi BN setelah fikir dalam2 untuk kemajuan dan keselesaan anak-anaknya di masa depan. Dia tak mahu undi pembangang yang suka buat huru-hara selama jadi pemerintah di 4 negeri selama lebih kurang 5 tahun ni. Tahniah abang sulung aku....

Buat rakan-rakan, kita humban peliwat dan penzina yang bercita-cita mahu jadi PM di negara tercinta ni. Jangan menmpah bala dengan beri undi pada peliwat, penzina, penipu, pembohong, pemuja Israel tu. Biar dia berambus ke Amerika untuk jadi pensyarah di sana, bumi Malaysia takkan terima manusia haram jadah tu sebagai pemimpin di sini....

INI KALILAH, FUCKATAN BOLEH BLAH....!!!!!!!!!

Xpas said...

Dulu dulu undi PAS, this PRU 13, tomorrow, me and my wife, insyaAllah undi BN. Family my side insyaAllah juga undi BN. My mother in law and step father in law, tak dapek la den nak nolong, dia dah kata undi BN masuk neraka, takkanlah dia nak undi BN. Tp diaorg bukan org ngaji pun, setakat ikut ikut cakap org je.

Anonymous said...

Alhamdullilah.. saya deal dgn client hari2 dan setiap pertemuan dlm demam PRU13, ingatkan mereka betapa eloknya kekalkan BN sebagai kerajaan. rata2 menyokong asas ini, tp ada juga cai2 PR dua tiga ekor.. tp Insyallah doa saya Dato Najib akan mengemudi kemenangan BN insyallah!

Montel

Anonymous said...

Saudara semua, sila jgn gunakan lagi ungkapan "ini kali lah" , seperti yg diterangkan di atas oleh pengkomen awal.

Penerangan tentang "ini kali lah " atau 'Inni Ka Lillah' , bermakna "Aku Tuhan Kamu", ini boleh dibaca di post yg berikut:

http://syburi-times.blogspot.com/2013/05/ini-kali-lah.html

Kita harus bersiap sedia menentang mereka..

Ini adalah ungkapan tentera Dajjal..memang mereka akan menyerang ketika kita semua lalai..sesungguhnya Allah SWT itu wujud..yg menceritakan kepada kita bagaimana Dajjal Almasih akan datang secara yg kita tidak duga.

Apakah ungkapan 'ini kali lah' ini muncul secara tiba-tiba..? tidak sama sekali..ungkapan ini amat pelik..bukan ayat yg lazimnya kita semua guna..

Pertembungan kali ini bukan sekadar pertembungan politik..hati-hati dan bersedialah saudaraku semua..

Anonymous said...

In sya Allah, jika tiada aral, besok kami sekeluarga akan mengundi BN..bukan sikit..13org. 4org 1st time mengundi. Semua berjaya saya tarbiyah tentang betapa munafiknya Pr. Point paling kuat dlm hujah saya adalah kalimah Allah. Lepas tu isu mubahalah yg tiada seorang pun pemimpin Pr berani lakukan.. Tak pyh masuk bab video stopa dan chinadoll pun..9org termasuk saya adalah pengundi protes pada Pru12. Kami undi Pr. Ada yg sengaja rosakkan undi. Tapi ini kali lah..semua 13org pilih dacing.Alhamdulillah..

Anonymous said...

PR dah buat drama dah

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151575934920238&set=a.10150113409650238.294488.167063945237&type=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151575928575238&set=a.10150113409650238.294488.167063945237&type=1&theater

Anonymous said...

InsyaAllah mohon dan doa kpd Allah moga BN memimpin rakyat Malaysia bermula 6May2013. Minta jauhi dari pluralisma liberisma lgbt & yahudi laknattullah. Kami sekeluarga undi BN.

Anonymous said...

Memang susah hendak memilih jika kita hanya mencari yg sempurna. Pesan org lama jika hendak pastikan mana yg elok..tengok ketuanya. Bandingkan Najib, Anwar, Hj Hadi dan Lim Kit Siang. Siapa yg kurang kontroversinya, skandalnya, biadapnya dan kemesraannya. Siapa yg lebih banyak bercakap, berceramah, janji kosong dan kuat auta. Siapa yg lebih banyak bekerja, merancang pembangunan, melaksanakan janji dan bertemu dgn rakyat.
Saya fikir orang tak boleh lari daripada memilih Najib.

Anonymous said...

1 family undi BN..dpt convert sorang totok pas utk undi BN lepas sedar agenda kristianisasi pakatan..pastu satu ofis dia (totok anugay) kutuk dia 'macai' tak pepasal..dasar macai pakatoon..hidup BN!

Anonymous said...

Saya satu kampung undi pr. Ini kali lah. Bye bn. Lain kali kami pangkah setelah hgpa insaf

Anonymous said...

Saya satu kg undi pr. Ini kalilah. Bye bn. Lain kali kami pangkah lepas hgpa insaf

Anonymous said...

Bendera lambang mata satu pondah terang2 dipertunjukkan... akhlak ketua umumnya pon dah membuktikan....

Anonymous said...

saya sekeluarga ( ayah , ibu , abg , kakak dan saya ) mengudi BN . kami telah menetapkan keputusan bersama yang pertama kali disepakati sejak pru12 2008 . kalau 2008 dahulu , saya , abg & kakak protes dengan memangkah barisan alternatif (pakatan lama) , tetapi kini tidak lagi. setelah pelbagai penyelewengan di bongkarkan , kami berpedapat , tiada gunanya lagi kami memberikan undi2 kami kepada parti2 yg tidak mempertahankan kalimah Allah (pas ) , parti syok sendiri tanpa hala tuju perjuangan jelas untuk rakyat marhaen (di mana , sy bekas anggota AMK nya .PKR) dan juga parti pelampau cina yang cuba mengugat kedudukkan melayu dan islam (Dap) .

we one family choose a BETTER NATION . kami pilih BN .

Anonymous said...

saya 1 taman undi Bn bye2 pr

Anonymous said...

Saya satu family undi bn kecuali adik saya undi pas hehe

Anonymous said...

Hidup BN sentiasa di hati DULU KINI DAN SELAMANYA.....

Anonymous said...

Saya,isteri dan 7 ahli keluarga akan pangkah umno.hehe

Anonymous said...

Sokong la BN.. Jangan biar laungan aZan di haramkan spt di Pulau Pinang..

Sokong BN..

Anonymous said...

2008 saya dan istri undi pakatan. Esok pakatan innalillah. Undi kami untuk najib dan mukriz.

Anonymous said...

InsyAllah. Kita semua berdoa dgn penuh ikhlas.

Anonymous said...

Sekeluarga undi BN demi Agama, Bangsa & Negara. Yang lain tak boleh harap.

Anonymous said...

saya dan suami tak dapat mengundi walau dah mendaftar untuk mengundi pos.. kami di Brisbane, manakala tempat pembuangan undi pos telah ditetapkan di Canberra >< 1,220.0 km (13 jam perjalanan dengan kereta)... sgt mustahil utk pergi dengan kemampuan kewangan yang sgt terhad.. apa apa iringan doa kami berikan seikhlasnya moga BN terus kekal memerintah dan menjana kesejahteraan di Malaysia.. Insyallah.. walau kami tak dapat mengundi kali ini, keluarga di kampung (15 org) kesemuanya telah bertekad mengundi BN di PRU 113 kali ini... Insyallah we go for Better Nation...

Anonymous said...

Aku bakal mengundi di Bukit Lanjan esok. Eli Kangkang boleh jadi pelacur kelas atasan untuk Nuar peliwat lepas PRU esok..

Anonymous said...

Kerajaan Australia pun dah sedar dan tak mahu campurtangan dalam pentadbiran negara kita... Syabar Carr.. lepas ni, moga lebih ramai para pelajar kita di hantar ke Aussie.. kualiti pendidikan di sana sangat baik... dan access antara malaysia-australia lebih mudah dan reasonable.... mana2 student yang dah pegi oversea especially ke Aussie n bawah tajaan kerajaan Malaysia plak tu, tp belagak mcm biasiswa korang mcm tok wan korang punye duit... harap bukak la otak tu ye...

Anonymous said...

insyaallah...BN kekal memerintah negara... iringi dOa agar Malaysia terus kekal aman & sejahtera demi anak2 kita.. Amin

Anonymous said...

Insya Allah, 5 org dlm rumah ni masuk barisan, pangkah BN, doakan Ghani, Raja Nong Chik, Dr Mazlan, Ustaz Fathul Bari, semuga Allah jadikan mereka the so call giant killers aka Dinosaur killer

Anonymous said...

Blogger mengarut..sila baca dulu Bible br saya respect awak bercakap pasal agama kriatian!!!

Anonymous said...

God is Allah..Jesus is son of God. di sbh/swk selepas lebih 40 thn mengunakan perkataan allah takde pun kitaorg yg tetap dengan agama comfius nak bezakan agama kristian ataupun islam. Please la..jangan nak tunjuk pandai pasam agama lain kalau tak pernah baca Bible.

Anonymous said...

ko pulak segera lah baca dan fahami Al-Quran.,. please la..jangan tunjuk hebat di sini. aku cabar kau fahami betul2 surah al-ikhlas.. cukup satu surah itu saja..kami umat Islam tetap dengan aqidah kami. ALLAH ITU SATU. TIDAK BERANK DAN TIDAK DIBERANAKKAN!!!

Anonymous said...

Salam sahabat melayu semua. PRU13 ni bukan lagi setakat untuk memilih kerajaan tetapi lebih besarr dari itu. Ia satu pemilihan antara melayu dan cina. Kita orang melayu kena ingat tanah air ni kita punya. Jangan undi pakatan...undilah bn demi bangda dan agama.

Hidup bn Hidup melayu

Anonymous said...

Respek bro sbb tukar pada bn semula....harap rakan2 yg lain pun ikut sekali...

Anonymous said...

Ye, saya telah menolak kuda-kuda Cina DAP di P098 dan N18, iaitu Azmin Ali dan Sa'ari Sungib, dengan memberikan undi saya kepada calun-calun BN entah apa ke nama mereka ... janji nampak Dacing je kasi pangkah.