Friday, April 25, 2014

Geran MOSTI: Nah ! Ini Dia Bukti Pembohongan Rafizi

Susulan tulisan blog ini semalam mengenai pembohongan Rafizi berhubung geran Mosti…

Dalam tulisan semalam saya telah memetik apa yang didakwa Rafizi dan turut disiarkan di blognya sendiri. 

Apa yang Rafizi kata ?
3. Kontrak pembekalan stim pada harga RM55 satu tan itu adalah satu kontrak swasta yang melibatkan NSE Resources dan pemilik kilang lain tanpa melibatkan sebarang pegangan modal oleh kerajaan, maka sebarang keuntungan akan dimiliki oleh NSE Resources 
rafiziramli.com

Seorang pembaca blog ini yang saya rasa penjilat tegar Yb Pondan tersebut….opsss maaf…typing error…Yb Pandan telah menghantar komen seperti berikut. 
Anonymous said... 
blogger macai umno/bn/najib/rosmah sudah kepanasan.jgn main2 sama rafizi.rafizi kalau buat pendedahan mesti ada bukti&asas.semua surat dia keluarkan sbg bukti.bukan sprti blogger macai penjilat rosmah ni.cakap kerajaan ada saham tapi satu bukti pun tak tunjuk.kesian kau blogger macai.jilat najib kuat2 lagi.kau tak sedar ke najib bapa rasuah negara? 
April 24, 2014 at 6:11 PM

Seperti yang saya katakan semalam, apa yang didakwa Rafizi adalah satu pembohongan. Dia kata kerajaan tiada apa-apa pegangan pun dalam Nse Resources. Dan penjilat tegar dia pun percaya satu peratus dan tanya mana bukti. 

Kau nak bukti sangat ya ? 

Nah ambil !

Klik pada imej untuk melihat dengan jelas

Maklumat perniagaan NSE Resources 
Jumlah saham yang dibenarkan dan jumlah saham yang telah diterbitkan
Pemegang saham : Perhatikan yang nombor 3. Tertera di situ nama MALAYSIA VENTURE CAPITAL MANAGEMENT BERHAD dengan nombor pendaftarannya 545446-U yang memegang 1,050,00 saham dalam  NSE Resources.

Seterusnya jom kita lihat pula siapa yang dibelakang MALAYSIA VENTURE CAPITAL MANAGEMENT BERHAD ?

Maklumat perniagaan Malaysia Venture Capital Management Berhad dengan nombor pendaftaran 545446-U
Jumlah saham yang dibenarkan dan jumlah saham yang telah diterbitkan
Nah ambil kau ! Lihat sendiri siapa di sebalik Malaysia Venture Capital Management Berhad ? Kalau tak pandai bahasa inggeris aku boleh tolong terjemahkan. The Minister Of Finance (Incorporated) = Menteri Kewangan (Diperbadankan). Siapa lagi Menteri Kewangan Diperbadankan kalau bukan milik kerajaan ? Samalah seperti di Selangor Menteri Besar Incorporated (MBI). 

Sebenarnya isu ini masih panjang lagi. Sebab itu seperti yang saya kata semalam Rafizi sedang korek lubang kubur sendiri. Jangan ingat syarikat yang dituduh itu berdiam diri. Mereka sedang buat kerja mereka. Mereka tunggu Rafizi tamatkan dulu pembohongannya. Kemudian baru mereka akan masuk. Sekarang setiap sidang media Rafizi mereka pasang orang untuk merakam. Kemudian rakaman penuh akan sampai ke tangan mereka. Setiap media yang menyiarkan berita ini pun mereka pantau. Malaysiakini sudah beberapa kali hubungi mereka untuk mendapatkan ulasan. Mereka tetap tidak akan bagi apa-apa ulasan buat masa ini. Blog, twitter, dan facebook Rafizi juga mereka pantau setiap masa. Senang cerita mereka sedang kumpul segala bukti. Mereka biarkan Rafizi menari dulu.Kemudian mereka akan masuk bersilat. Kita sama-sama tunggu babak seterusnya. 

6 comments:

hanizam said...

ada gak orang percaya rafizi cakap...selidik tak mau...

memang betul, bila mendengar tanpa selidik kebenaran dari sumber lain, orang yang mendengar akan terus marah dan kata kerajaan macam-macam...

inilah persepsi yang diterapkan oleh RBA dan PR untuk wujudkan kesangsian ape yang kerajaan buat semuanya tak betul...

kerajaan sekarang ditakrifkan sebagai kerajaan rasuah, kerajaan tak telus dan macam-macam lagi...

kita ni manusia..bukan maksum seperti yang digambarkan pada pemimpin mereka...

kerajaan mungkin tak perfect 100%..sama je pada kerajaan lain didunia ini jika nak bandingkan dengan kerajaan ISLAM dahulu...

tapi sekurang-kurangnya kerajaan dah buat terbaik untuk bending ape yang tak baik dah buruk dalam mentadbir...

sebenarnya kita kena tengok pihak yang selalu memberi dan menyuburkan aktiviti rasuah dalam Negara kita...

dah kaya, dah banyak duit, dorang ingat semua boleh dapat...yang menerima pun silap gak, senang gelap mata...kalau takda yang memberi, takdalah yang menerima...

Unknown said...

MSE Resources, saman Rafizi hingga bankrap!
Rafizi, kalau nak buat kerja buatlah cara profesional. Jangan hemtam kromo sahaja.
Saya hendak cadangkan kepada En Azhar CEO MSE Resource agar beliau buat komplen kepada badan profesional dimana Rafizi menjadi ahli. En Azhar buat siasat adalah Rafizi menjadi ahli ACCA, MIA sebagai contoh dan buat komplen kepada badan tersebut kerana apa yang Rafizi buat adalah tidak etika dan Rafizi boleh dipecat dari badan tersebut.

True Malaysian said...

Aku ingat Si Rafizi ni pandai ... graduate dari Oxfart .. mmg farting aje kerja dia tak abis2. Kali ni ko terlebih fart, sampai tercirit dalam seluar. Aku harap sgt kali ni sykt berkenaan saman malu ko. Biar sampai tercirit sampai berteraburan.

To Bro RBF, teruskan dgn pencerahan seperti ini. Sesungguhnya ia dpt bersihkan PM kita dari fitnah dr org2 yang munafik ini

Anonymous said...

Malas la nak baca hal Rafizi ni..
kat atas dahi Rafizi tu dah ada perkataan
"PENIPU"...cukup2 lah tu Rafizi...

mior said...

Rafizi MP Pondan typo..i like..dhulunya pelajar bijak..tp setelah digauli Al Juburi kebijakan die sedikit demi sedikit hilang smp sama tahap dgn Mahfus (SRP) & Mat Sabu (ITM drop out)

Anonymous said...

geng geng PR sekor pun takmau komen ker?

rupanya semua main dengar je ceramah dari PR terus percaya tak perlu siasat seolah macam percaya apa yang disampaikan tu wahyu dalam Quran

bangang