Thursday, April 10, 2014

Ohhhh…Inilah Sebabnya Air Asia Enggan Pindah Ke KLIA2



15 comments:

Anonymous said...

Pindah... jangan banyak cakap,nak untung berbilion,nak bayar lebih sikit tak boleh ke, takut penumpang lari, lets play the game on a level ground, baru tahu siapa tu siapa,. tutup business kalau nak terus sombong,

Anonymous said...

Dulu govt layan sgt. AA pun siap taja Myteam lagi, jgn lupa. Skrg gigit org yg tolong. KJ xnak sound ke mamat ni?dgn persatuan sukan bukan main garang.

dino.yp@gmail.com said...

Pariah kalau dah naik junjung memang jadi macamni.!

Anonymous said...

Berapa duit si tony sumbang untuk buat KLIA2? Cukup2 lah nak berlagak sombong dan bongkak. KLIA2 guna duit rakyat. Biadap sungguh nak minta macam-macam. KLIA2 ukan bapa dia punya. Malaysia pun bukan bapa dia punya. Income tax check betul-betul akaun AA. MAB jangan takut guna perundangan kutip hutang tax dari AA.

Anonymous said...

aku dok tunggu kj punya komen je...mengapa diam seribu bahasa..ada share ke

Surrhead said...

melayu umno ......kalu tak dengki, bukan melayu namanya.....

Anonymous said...

A Asia tu kan penerbangan produk Malaysia jugak.

Mana pi patriotisma anda?

Asyik kutuk pasal dia keling ke?

Anonymous said...

Aa tunjuk lagak sombong..semua nak sapu..jangan bagi muka..

kurt koben said...

rasanya kalau mampu nak travel naik kapal terbang, mesti mampu fikir mana yang terbaik utk diri sendiri.AA tak paksa,MAS pun halang.yg melalut sampai ke politik lah,bangsa lah.inilah akibat bila sel2 otak berhubung dgn kepala lutut.

Mie said...

AA mcm spoilled kid... gomen jgn layan sangat... integriti kena ada..

Anonymous said...

Hahahah...

Meh sini aku nak citer satu airline ni...

Operate kat International Airport. Boarding ikut brigde bagai

tapi

Nasi lemak togel
(memanjang)Rugi kerajaan bail



Anonymous said...

Diam jew la... Naik la apa yg ko org nak naik.. Aa pindah ke tak.. Dats their problem.. Harga mahal @ murah.. Peduli lah... Choose yg ko org mampu,,.

.: Si BungaKopi : . said...

Saya suka naik air asia. Sekian.

Anonymous said...

Gini la org yg mudah tpedaya

Anonymous said...

Maaf, nak share sikit pengalaman saya naik flight malaysia airlines (MAS) tahun lalu. Waktu itu saya dari jakarta nak balik ke KL.
Ptg tu jalan jem nak ke airport. Salah saya sendiri sebab keluar lambat dari tempat kerja. Naik teksi terus ke airport.

Flight dijangka berlepas pukul 7.35 malam. Tiket saya kelas ekonomi. Harga biasa, bukan harga promosi.
Boarding gate akan ditutup 20 minit awal iaitu pukul 7.15pm. Saya pulak sampai kat kaunter MAS kat airport pukul 7.10pm.
Nak check in beg lagi dan nak beratur kat kaunter imigresen lagi... tak tau sempat ke tidak.
Sampai je kat kaunter MAS tu saya cepat2 tunjukkan pasport. Staf tu cakap maaf dah tak sempat sebab kaunter check in pun dah tutup untuk penerbangan MH 7.35pm tu.
So, saya hanya terima kenyataan dan saya dah ready kad kredit untuk beli tiket the next flight sekitar jam 9pm.
Tiba2 staf tu kata takpe encik boleh naik flight seterusnya jam 9pm.
Dia terus bagi tiket dan saya terus check in beg.
Tak kena bayar apa2. Saya sendiri pun terkejut. Saya ucapkan terima kasih pada staf MAS di kaunter check in itu (staf indonesia).
Mungkin ini jarang berlaku ye. Biasanya kita kena beli tiket baru sebab dah terlepas flight.
Boleh je kalau staf tu nak suruh saya beli tiket baru macam staf airasia tu. Tapi dia tak buat macam tu.
Mungkin rezeki saya hari itu...syukur Alhamdulillah.